„Diaspora Start Up“ aduce făgărășenii acasă. Prima afacere din cadrul programului a fost inaugurată astăzi

Prima din cele 8 afaceri finanțate cu fonduri prin proiectul „Investește în țara ta“, în cadrul programului „Diaspora Start Up“, derulat cu ajutorul Primăriei Făgăraș, și-a deschis de astăzi porțile. O făgărășeancă plecată în Italia de 20 de ani s-a întors acasă, unde prin intermediul acestui program, a primit o finanțare de peste 165.000 de lei, pentru a deschide un centru de înfrumusețare.

„M-am întors după 20 de ani din Italia și pentru că fiica mea lucra ca manichiurist-pedichiurist de 67 ani, am încercat să inițiem un proiect. Împreună cu Primăria Făgăraș am făcut un plan de afaceri, după care am obținut aprobarea. Am primit aproximativ 165 mii de lei. Din prima tranșă de 75%, am început să achiziționăm aparatura necesară. După care, sperăm să primim și restul de 25%. Am revenit pentru familie, pentru că fiica mea este aici. Am și doi nepoți. Am încercat să facem ceva aici pentru că am muncit foarte mult și îmi doream să vin acasă, mă săturasem de străinătate.”, ne-a spus Șorlea Daniela, unul dintre beneficiarii programului.

Acest proiect a dus și la reîntregirea familiei, astfel că de acum familia Șorlea va fi împreună și se vor putea ocupa împreună de afacerea de acasă, din Făgăraș.

„E foarte, foarte bine cu ea acasă. A venit mai mult pentru ajutorul cu copilașii mei și pentru a crea acest vis și sperăm în continuare ca împreună să mulțumim, să meargă bine. Ea momentan, nu are nicio experiență în niciun domeniu, dar voi vrea pe viitor să o specializez măcar pe partea de remodelare, să ne ajute atunci când celelalte 3 angajate nu pot face față. Eu am experiență de 8 ani în domeniul acesta, de un an de zile am făcut și cursul de make-up și îmi place foarte mult și am vrut să am ceva al meu.”, ne-a spus Sorina Șorlea, fiica Danielei Șorlea.

Daniela Șorlea nu este singura făgărășeancă beneficiară a acestui proiect și care s-a întors acasă și a primit bani pentru deschiderea unei afaceri. Alți șapte făgărășeni au lăsat munca peste hotare și au venit să facă o afacere acasă, cu bani obținuți prin acest program.

E un proiect frumos, e un proiect extraordinar de generos, bine realizat. După cum vedeți, spațiul este frumos amenajat și echipamentele achiziționate prin acest proiect sunt de ultimă generație, performante, deosebite și care o să încânte clientela feminină din Făgăraș. Avem proiecte extraordinar de generoase, unul dintre acestea implică deschiderea unui magazin de echipamente ortopedice. Mai avem un magazin universal, mai avem un buldoexcavator pentru construcții, avem o unitate de fast-food. Sperăm din tot sufletul să reluăm acest proiect deoarece au fost foarte multe solicitări de la oameni din zona Făgărașului, sunt foarte mulți oameni care lucrează în străinătate și ar fi vrut să se întoarcă să își folosească expertiza dobândită în străinătate și o altă abordare, să aducă un suflu nou mediului de afaceri din Făgăraș“, a declarat Elena Nemeș, coordonatorul proiectului, din cadrul Primăriei Făgăraș.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.