„Drumul de sub munte“ intră oficial în șantier. Ieri a avut loc predarea amplasamentului către constructor

49 de kilometri de drum judeţean intră oficial în şantier. Investiţia depăşeşte 140 de milioane de lei și este cel mai mare proiect cu finanţare europeană accesat de Judeţul Braşov

Ieri a avut loc predarea amplasamentului către constructor a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P – cunoscut sub denumirea drumul „de sub munte” –  în vederea reabilitării şi modernizării acestuia. Predarea amplasamentului s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, a reprezentanţilor autorităţilor locale, în a căror rază teritorială se află acest drum, respectiv Şinca Veche, Hârseni, Recea, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Jos, Victoria şi Ucea, a executantul lucrării SC Diferit SRL Cluj, a proiectantului SC NV Construct SRL Cluj, a reprezentanţilor firmei, care asigură serviciile de dirigenţie de şantier, SC Beta Cops SRL Bucureşti, precum şi în prezenţa reţeliştilor.

Astăzi , “Drumul de Sub Munte” a intrat in linie dreapta! Am participat, în calitate de consilier județean, la predarea – primirea acestui obiectiv important pentru Țara Făgărașului, în vederea modernizării sale. Toti factorii implicati au fost prezenti: constructori, proiectanti, primari, reprezentanti ai cailor ferate, ai retelelor de utilitati din zona, precum si reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov, beneficiarul lucrării“, ne-a spus Radu Mitric, consilier județean.
Contractul de lucrări a fost semnat în urmă cu două săptămâni şi se derulează în cadrul celui mai mare proiect cu finanţare europeană accesat de Judeţul Braşov, în domeniul infrastructurii rutiere – în valoare totală de 141.594.653,28 lei (inclusiv TVA) –  şi printre cele mai mari proiecte de infrastructură, în curs de implementare, la nivelul Regiunii Centru.

Întâlnirea de lucru a avut loc în localitatea Şinca Veche, iar principele teme de discuţie au vizat pregătirea demarării, în bune condiţii, a lucrărilor de reabilitare şi modernizare, astfel încât executantul să se încadreze în termenii contractuali, prezentarea proiectelor, pe care edilii le au în execuţie sau în diferite stadii de implementare, în zona drumului interjudeţean, în vederea corelării executării tuturor lucrărilor, precum şi  prezentarea traseelor de utilităţi, în vederea evitării unor probleme de reţelistică.
La finalul discuţiilor, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea s-a deplasat pe teren împreună cu primarii localităţilor din zonă, echipa de specialişti şi experţi tehnici din cadrul firmelor implicate, fiind parcurs fiecare tronson de drum judeţean, în vederea vizionării amplasamentului şi identificării zonelor cu un grad mai ridicat de complexitate a lucrărilor. Drumul străbate localităţile Șinca Veche, Șercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus şi este cel mai frecventat drum din Ţara Făgăraşului.
Lucrările vizează refacerea totală a carosabilului pe o lungime totală de 49,039 km şi a trotuarelor aferente, amenajarea de staţii pentru transportul public, realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, şanţuri, drenuri, puţuri absorbante), realizarea de podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, reabilitarea unui număr de opt poduri şi construirea a şapte poduri noi, construirea unui zid de sprijin din beton armat, reparaţii la zidurile de sprijin existente, realizarea canalizării pluviale, asigurarea măsurilor pentru siguranţa circulaţiei şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Axa prioritară 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”.

După ce a predat drumul, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că „este un contract de lucrări extrem de important pentru judeţul Braşov şi aşteptat cu nerăbdare de zeci de mii de locuitori din Ţara Făgăraşului“
La rândul său, administratorului public al judeţului, Daniel Gligoraş, care este şi managerul acestui proiect a transmis: „Este o mare bucurie că am reuşit să ajungem şi la etapa fizică de implementare a acestui proiect, când lucrurile încep să prindă contur. Este vorba despre cel mai mare proiect de infrastructură rutieră, cu finanţare europeană accesat la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, pe care sperăm să-l implementăm cu succes”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.