2,5 milioane de lei, pentru dirigintele de şantier care va supraveghea lucrările la „drumul de sub munte”

După ce a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea „drumului de sub munte” (Perşani – Victoria), Consiliul Judeţean Braşov caută acum un consultant care să asigure dirigenţia de şantier, potrivit bzb.ro.
Potrivit anunţului postat pe platforma electronică de achiziţii publice, valoarea contractului pentru aceste servicii este estimată la 2.516.493 lei cu tot cu TVA, (2.114.700 lei, fără TVA), iar ofertele sunt aşteptate până la data de 30 septembrie.
Contractul pentru asigurarea dirigenţiei de şantier are o durată de 39 de luni, în care este inclusă şi asistenţa tehnică pentru perioada de garanţie. Mai exact, administraţia judeţeană ia în calcul faptul că lucrările vor dura 33 de luni, iar celelalte cinci luni reprezintă perioada de asistenţă pentru perioada de garanţie (câte o lună din fiecare 5 ani cât este perioada de garanţie). Totuşi, în caietul de sarcini este luat în calcul şi scenariul pesimist, astfel că, în cazul în care lucrările vor dura mai mult, contractul se va prelungi.
Reamintim că în 21 august, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a semnat cu firma SC Diferit SRL Cluj-Napoca  contractul de lucrări pentru modernizarea drum interjudeţean compus din DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P – format din DJ 104A km 0+000-45+000, DJ 105C km 6+300-3+800, DJ 105P 0+000-3+800”, cunoscut sub denumirea „drumul de sub munte”. Acesta este primul proiect din domeniul infrastructurii rutiere pentru care Consiliul Judeţean Braşov a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectat aşteptat de zeci de mii de locuitori din Ţara Făgăraşului 
„Modernizarea acestor drumuri este mult aşteptată de zeci de mii de locuitori din Ţara Făgăraşului”, a declarat în momentul semnării preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.
Contractul de lucrări, cu o valoare de 141.594.653 lei (inclusiv TVA), a fost obţinut de firma clujeană după o procedură care a durat şase luni.
Proiectul vizează modernizarea drumului interjudeţean DJ 104A – Perşani –Victoria, în legătură cu DJ 105C Victoria – Ucea de Sus şi DJ 105P – Ucea de Sus, în lungime totală de 53,01 km (din care 49,039 km vor fi realizaţi cu fonduri alocate prin POR 2014-2020 şi 4 km vor fi modernizaţi din fondurile proprii ale judeţului Braşov). Drumul străbate localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria, Ucea de Sus. Pe lângă refacerea totală a carosabilului, vor fi modernizate şi amenajate trotuare, staţii transport public şi refugii pentru pasageri, se vor realiza lucrări pentru scurgerea apelor pluviale, vor fi construite podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale şi podeţe de acces, vor fi reabilitate opt poduri şi vor fi construite şapte poduri noi.

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *