În această seară va avea loc un fenomen rar numit Luna Neagră

În această seară va avea loc un fenomen rar numit Luna Neagră. Asta înseamnă că  faza de  Lună Nouă se produce pentru a doua oră în cadrul aceleiaşi luni calendaristice. Cea anterioară s-a produs în 1 august (din această zi, Luna începe să crească). De de obicei o fază lunară se produce o singură dată, într-o lună calendaristică. Acest fenomen astronomic mai rar, este denumit Lună Neagră denumită uneori în engleză “Dark Moon”  sau “Lilith”. Anticii asociau termenul de Lună Neagră perioadei de Lună Nouă. Prima fază a Lunii, când aceasta este invizibilă cu ochiul liber, este numită popular de români: Lună Tânără, Lună în Două Coarne şi Crai Nou.  Mitologic, denumirea Lilith, dată fenomenului de Luna Neagră, ar avea legătură cu numele primei soţii a lui Adam, Eva simbolizând independenţa asumată cu orice risc, al femeii care s-a desprins de legile universale, şi nesupunerea femeii în faţa bărbatului.

Luna este singurul satelit natural al planetei Pământ şi nu are lumină proprie, ci doar o reflectă pe cea primită de la Soare. Din cauza unghiului sub care vedem regiunea selenară iluminată de Soare, vedem cum Luna prezintă diferite faze.  În faza de Lună Nouă, procentul din emisfera lunară iluminată de Soare este 0.

În ultimele decenii i s-a acordat o importanţă mai mare în studiul hărţilor astrologice, fiind considerată un element karmic având influenţe malefice. Cum totul are însă doi poli, putem descoperi şi latura ei utilă, pozitivă.

Oamenii de ştiinţă susţin că fenomenul nu trebuie să aducă spaimă printre oameni, viaţa pe Pământ urmând a se va desfăşura în mod normal în timpul şi după acest fenomen.

sursa: timeanddate.com

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.