Vom avea parte de caniculă și în septembrie

Temperaturi de foc și în perioada următoare în România. Săptămâna viitoare vor fi din nou 35 de grade la umbră, în sudul ţării, spun meteorologii. Şi nu este exclus ca şi-n septembrie să fie caniculă. Centrul european de prognoză pe termen mediu din Anglia estimează că şi luna viitoare va fi mai cald decât în mod normal. Toamna adevărată va veni, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimii ani, spre începutul lunii octombrie.
Zilele acestea căldura a fost greu de suportat din cauza umezelii. În zilele următoare, mercurul din termometre ar putea urca din nou la 36 de grade, cel mai probabil în Lunca Dunării, spun meteorologii pentru tvr.ro. Potrivit centrului de prognoze de la Reading, din Anglia, şi luna următoare va fi mai cald decât în mod normal.
Ploi vor fi puţine. La munte va mai fi câte o aversă, spun meteorologii. O veste bună pentru cei care încă nu au plecat în concediu.
Până la jumătatea lui septembrie ar putea fi mai cald decât media din perioada 1993-2016, chiar dacă temperaturile vor mai scădea. Este probabil ca şi după 15 septembrie să avem o vreme călduroasă, cu temperaturi de 30-31 de grade. Ca să aibă date cât mai sigure, meteorologii vor actualiza săptămânal estimările.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.