Lucrările de la Cetatea Făgărașului au fost amânate . Mai este nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii

Lucrările de consolidare, restaurare și de conservare a Cetății Făgărașului au fost deocamdata amânate deoarece lipsește un aviz de la Ministerul Culturii. De îndată ce va fi primit, lucrările pot începe, spune primarul.

„S-a finalizat licitația la pachet cu proiectare cu execuție, proiectarea ne-a fost predată. Tot la proiectare mai avem nevoie de un aviz de la Ministerul Culturii. În luna august nu s-a ținut acea ședință, fiind foarte mulți membri în consiliu iar în septembrie o să ne dea acel aviz. măsurătorile au început, dar efectiv lucrările vor începe după ce primim avizul de la Ministerul Culturii pentru că am putea fi în pericolul de a muta câțiva centrimetri podul în stânga sau în dreapta sau să ne impună prin aviz anumite măsuri, nu foarte mari și atunci mai bine să prevenim aceste lucruri și după aviz vor începe efectiv lucrările, măsurătorile fiind făcute. ”, a declarat Gheoghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Proiectul „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural al municipiului Făgăraş – Cetatea Făgăraşului” presupune lucrări de consolidare, restaurare conservare şi punere în valoare a întregului ansamblu arhitectural. Proiectul mai are în vedere regularizarea malurilor lacului şi implicit lăţirea luciului de apă și construirea unui pod din lemn pe latura de est cu mecanism de ridicare. În plus, se dorește realizarea unor poduri de acces pe laturile de sud şi nord, amenajarea circuite de vizitare atât în exterior cât şi în interior, precum şi a unor alei pietonale şi locuri de belvedere şi de odihnă. Proiectul a demarat cu întârziere, deoarece licitaţia a fost suspendată o perioadă, pentru că a fost nevoie de realizarea descărcării arheologice.
Valoarea totală a lucrărilor este de 18,96 milioane de lei, iar pentru acestea Primăria Făgăraş a obţinut din 2017 o finanţare nerambursabilă, proiectul urmând să se deruleze pe o perioadă de 30 de luni.

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.