Spitalul Municipal Făgăraș are o nouă conducere! Dr. Mihaela Pandrea este noul manager

Tot mai mulți pacienți preferă să fie tratați la Spitalul Municipal Făgăraș. Calitatea serviciilor medicale oferite de această unitate a crescut exponențial în ultimii doi ani , ceea ce face din spitalul nostru o unitate medicala competitiva, care arată și funcționează mult mai bine decât multe  spitale cu tradiție din țară. Chiar și așa, în ultima vreme, au apărut, în spațiul public, filmări ale unor demnitari ai statului care acuzau atât personalul spitalului cât și întreaga comunitate făgărășeană de proasta gestionare a resurselor și chiar și de rea credință. Mai mult, vizita total neprofesionistă a acelui parlamentar român a determinat conducerea spitalului să-și dea demisia ceea ce a făcut ca funcția de manager al spitalului să rămână vacantă. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă  Mariana Câju, preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraș a prezentat noul manager al Spitalului Municipal Făgăraș, doctorul Mihaela Pandrea, care a mai ocupat această funcție în perioada 2009-2010.

„Aceste efervescențe au apărut în spațiul pubic într-o perioadă  în care eu eram într-o deplasare privată în SUA și nu am avut posibilitatea să răspund imediat acestor așa numite disfuncționalități pe care unii le-au constatat la adresa spitalului. Din acest moment, invit pe oricine care are o întrebare legată de spital, pe orice temă, și îi invit și pe acești neica  nimeni care își dau cu părerea, să vină în spațiul public în fața presei și a opiniei publice și într-o maximă transparență le voi răspunde la orice întrebare.”, a declarat Mariana Câju, preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraș.

„Eu nu neg faptul că ar putea exista disfuncționalități legate de această componentă. Am putea găsi o ușă zgâriată, o clanță stricată, o hârtie aruncată lângă coș. Dar de aici și până la faptul că orice nimeni să-și dea cu părerea în legătură cu Spitalul Municipal Făgăraș și să extrapoleze dintr-un detaliu într-o chestiune de fond, apreciez că este rea voință și nu are legătură cu starea de fapt în care se află Spitalul Municipal Făgăraș.”, a mai spus Mariana Câju preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraș.

Spitalul are nevoie de stabilitate în perioada următoare și sperăm ca noua conducere să fie pe termen lung

„Managerul Pandrea este un medic foarte dedicat. Este medic la Spitalul Municipal Făgăraș de peste 20 de ani. Ne dorim la spital astfel de medici, pentru că nu oricine își lasă familia 6 luni ca să plece pentru binele Făgărașului pentru ca acest spital să fie transformat într-unul de urgență.”, a mai declarat Mariana Câju, preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraș.

Noua conducere are planuri serioase și printre primele măsuri care se iau în vedere ar fi schimbarea șefilor de secție.

„Aș vrea, în cel mai scurt timp, să fac o schimbare pe secțiile din spital, să schimb șefii de secție, să dăm un alt impuls medicilor tineri care au venit. Ne preocupă foarte mult pacientul și dacă cineva este cu o problemă sau cu o reclamație, îl rog să vină la mine. Răspund la telefon 24/24. Vom scoate niște posturi la concurs pentru medicii tineri care vor să vină în compartimente deficitare, cum ar fi Cardiologia, Urgențele, ATI-ul.”, a declarat Mihaela Pandrea, noul manager al Spitalului Municipal Făgăraș.

Spitalul Municipal Făgăraș se află de 2 ani într-un amplu proces de modernizare și dotare. În clipa de față, unitatea spitalicească din Făgăraș se numără printre puținele spitale care au rezolvat problema infecțiilor nozocomiale.

„Am preluat spitalul fără ca să existe în zonă un computer tomograf și am adus acest aparat la Spitalul Municipal Făgăraș în 3 luni de la preluarea mandatului. Am preluat spitalul cu o pierdere de peste un milion de lei și în 3 luni, până la finalul lui 2017, l-am adus pe un excedent bugetar de 2,4 milioane de lei. Am introdus spitalul pe Programul național de terapie intensivă în luna aprilie 2018, fiind singurul spital municipal din lista de 102 spitale ale Ministerului Sănătății care sunt pe acest program, fapt care aduce venituri spitalului și implicit, duce la creșterea calității actului medical prin serviciul acordat pacienților. De asemenea, prin listele de investiții din excedentul bugetar am dotat cu echipamente aproape toate secțiile, dar cel mai important, am realizat cea mai modernă sală de operație din județul Brașov. Am obținut clasificarea parțială de Spital Municipal de Urgență, urmând ca până la finalul acestui an să obținem toate avizele finale. Am combătut flagelul acestei perioade și anume, combaterea infecțiilor nosocomiale prin aducerea a 2 roboți de dezinfecție la spitalul nostru, fapt pentru care am fost apreciați de Ministrul Sănătații ca fiind unul dintre puținele spitale din țară care a accesat acest program de combatere a infecțiilor nozocomiale, finanțat de Ministerul Sănătății și de Primăria Municipiului Făgărăș.”, a declarat Mariana Câju, preşedinta Consiliului de Administraţie de la Spitalul Municipal Făgăraș.

Și proiectele mari vor continua la Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tublure” Făgăraș. Urmează să fie dezvoltată Dializa, deoarece sunt tot mai mulți pacienți care și-ar dori să se trateze la Făgăraș.

„În perioada următoare vom finaliza de implementat proiectele începute cu Primăria Făgăraș. Proiectul Ambulatoriu pe fonduri europene în valoare de 2,3 milioane de euro. Va rezulta o policlinică modernă în următorii doi ani, care își va avea sediul în vechea Pediatrie care în următoarele luni va fi mutată în corpul central al Spitalului și după cum știți, lucrările au fost deja începute. Vom dezvolta Dializa, secția de Terapie Intensivă. Din excendentul bugetar vom moderniza și celelalte 3 săli de operație astfel încât nimeni din județul Brașov să nu aibă un bloc operator mai modern decât în Făgăraș.”, a mai declarat Mariana Câju. 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.