Începe Bacalaureatul de toamnă!

Mâine, 21 august, începe sesiunea a doua din 2019 a Bacalaureatului, la care s-au înscris 43.500 de candidați la nivel național, peste 28.700 dintre aceștia provenind din promoția 2018-2019.

Miercuri va avea loc examenul de Limba și literatura română, în 22 august este programat cel de Limba și literatura maternă, pentru ca pe 23 august să aibă loc proba obligatorie a profilului. În data de 26 august se va susține proba la alegere a profilului și specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 27 august și 28 august, fiind urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 și 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 3 septembrie (până la ora 12.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12.00 și 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

În județul Brașov, 963 de persoane vor da Bacalaureatul „de toamnă”, în trei centre: Colegiul „Nicolae Titulescu”, Colegiul „Aprily Lajos” și Școala Generală „Ovid Densușianu” Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.