Alpinist celebru, mort în Munții Făgăraș

sursa> antena3.ro

Cunoscutul alpinist român Zsolt Torok a fost găsit ieri decedat în Munții Făgăraș. Avea 45 de ani și fusese dat dispărut de familie. Alpinistul dispăruse în Munţii Făgăraş, unde a fost găsit fără viață, a anunţat sâmbătă şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Bunul nostru prieten și-a pierdut viața în zona Vârfului Negoiu, pe o porțiune de creastă foarte abruptă.“

Zsolt Torok ar fi plecat de acasă în urmă cu trei zile în Munții Făgăraș cu scopul de a cuceri Vârful Negoiu, iar de atunci nimeni nu a mai știut de el.
Zeci de salvamontiști, jandarmi l-au căutat încă de dimineață iar ieri după-amiază, autoritățile au anunțat că acesta a fost găsit decedat.

E posibil să fi alunecat sau s-a rupt o bucată de stâncă cu el. Cert e că a fost găsit lângă peretele de stâncă. Ultima convorbire telefonică a lui a fost miercuri. De atunci nu a mai dat niciun semn de viață. Echipamentul său a fost găsit la 45 de minute de locul în care a fost găsit.

Salvamont România a publicat pe Facebook imagini de la intervenția elicopterului MAI în Munții Făgăraș. „Crestele munților și alpinismul românesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai țării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM… În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care această depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptarea a cruntei realități. Condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performanțele. Rămas bun prieten drag!”, este mesajul publicat de Salvamont România pe Facebook.

Crestele muntilor și alpinismul romanesc sunt mai sărace și mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpiniști ai tarii, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont Romania, un OM… În munca noastră, încărcarea psihica este mare în fiecare situație în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depășește și puterea noastră de înțelegere și de acceptarea a cruntei realități. Condoleante familiei și tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat și apreciat performantele. Ramas bun prieten drag!

Publicată de Salvamont Romania – Dispeceratul National Salvamont pe Sâmbătă, 17 august 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.