Marcaj unic pentru pachetele de țigări

De la 31 decembrie 2019, fiecare pachet de ţigarete produs în UE sau destinat pieţei europene va avea un marcaj unic, care va permite urmărirea lui în spaţiul comunitar.
Este vorba despre cel mai complex sistem de supraveghere orizontală creat până acum în UE şi scopul său este combaterea traficului şi a evaziunii fiscale din domeniu.
Comisia Europeană a acordat României termen până pe 31 decembrie 2019 pentru ca acest sistem să devină complet operaţional pe teritoriul nostru.
Astfel, fiecare pachet de ţigarete produse sau destinate pieţei europene va fi identificat printr-un marcaj de trasabilitate numit „identificator unic”, care conţine informaţii despre locul, data producţiei şi destinaţia pachetului.
Identificatorul unic permite ca toate pachetele de produse din tutun introduse pe piaţă să fie înregistrate şi urmărite pe întreg teritoriul Uniunii.
Toate ţigaretele şi tutunul de rulat fabricate în UE sau importate înainte de 20 mai 2019 (nemarcate) pot să rămână în circulaţie şi să fie vândute pe piaţă timp de un an, până la 19 mai 2020. Ele trebuie eliminate de pe piaţă imediat după aceasta dată.

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.