ArtFestin 2019 a ajuns la final!

Făgărașul a devenit timp de trei zile capitala culturii, sportului și gastronomiei locale. Piese de teatru, proiecții de filme europene, prezentări de carte și concursul de canotci de pe Lacul Cetății Făgărașului au fost ingredientele de bază care au făcut din ediția a II-a a Artfestin un festival de succes. Criticul de film Irina Margareta Nistor, marele campion olimpic Ivan Patzaichin , actorul Marcel Iureș și scriitorul făgărășean, Eugen Ovidiu Chirovici, au fost prezenți în cetate și au încântat simțurile  celor care au ales să calce pragul festivalului.

„În primul rând aș vrea să mulțumesc făgărășenilor pentru că au acceptat invitația și au participat la acest eveniment. După cum s-a văzut acest eveniment a fost pe placul lor. Aș vrea să le mulțumesc tuturor organizatorilor care au depus o muncă imensă și  doamnei Irina Nistor și Asociației ArtRisig, inițiatorii acestui festival.  A doua ediție a ArtFestin a fost una de succes și asta ne dă curajul ca mulți ani de acum încolo să organizăm astfel de festivaluri.”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

De vineri până duminică, centrul orașului a fost viu și asta se oamenilor care, spre suprinderea organizatorilor, au venit în număr mare și au însuflețit cea de-a doua ediție a ArtFestin. Și bineînțeles că  niciun festival nu se poate face fără ajutorul voluntarilor care au avut un rol esențial în organizarea și succesul ediției de anul acesta.

„Să știți că eu personal merg la multe festivaluri, dar parcă ați avut mai multă presă și mai serioasă decât în alte locuri și asta felicitări! M-am bucurat teribil că au venit copii, părinți și bunici, dimineața la filmele și animațiile europene și au văzut altceva decât de obicei. A fost o seară grozavă și cea de teatru și cea de carte, pentru că asta era ceva nou cu domnul Chirovici și m-am bucurat mult de ideea pe care ați avut-o de a-l face cetățean de onoare al Făgărașului. M-am bucurat să văd în fiecare zi toți voluntarii noștri. Am descoperit că avem volunatari de peste tot și asta este iarăși o dovadă a unui festival cu adevărat internațional.”, a spus Irina Margareta Nistor, președintele Asociației  ArtRising.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.