Cămine culturale modernizate cu fonduri europene la Calbor și Beclean

Lucrările la un proiect de amploare, care va asigura cetățenilor din satele Beclean și Calbor condiții optime pentru desfășurarea evenimentelor la căminele culturale din sat, au început din această săptămână. Constructorii și-au pregătit șantierul pentru a demara proiectul de modernizare a celor două cămine culturale, proiect finanțat cu fonduri europene. 

Proiectul de 500.000 de euro cu fonduri europene, realizat de Primăria Beclean în anul 2017, prevede modernizarea căminelor culturale din satele Calbor și Beclean. S-a finalizat licitația iar constructorul începe din această săptămână lucrările, lucrări  care prevăd modernizarea și amenajarea celor două cămine la standarde europene.

Este un proiect al nostru, al Primăriei Beclean, scris în 2017, un proiect finanțat cu fonduri europene. E vorba de o jumătate de milion de euro, bani destinați căminului din Calbor și celui din Beclean.Vizează modernizarea, dotarea și renovarea acestor cămine. La Calbor, în primul rând se va executa împrejmuirea curții și amenajarea curții căminului, astfel încât aceasta să fie proprie pentru o sală de evenimente, cum este Căminul Cultural, cu alei, cu parcări, cu zonă verde. De asemenea, toaletele se vor reabilita și totodată, partea de subsol a căminului și în interior. Și acoperișul va fi schimbat deoarece suntem obligați de Ministerul Culturii să înlocuim acoperișul, să punem țiglă având în vedere că foarte aproape este biserica, monument istoric, clasa B“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Concomitent vor demara lucrările și la Căminul Cultural din Beclean.

La Beclean, Căminul Cultural se va dezvolta pe verticală, spațiul de la mansardă, pentru că va fi înlocuit acoperișul și acolo, curtea căminului de asemenea va fi amenajată, scena, toată structura lui va fi refăcută“, a mai spus primarul comunei Beclean.

Cele două cămine culturale au mai fost reabilitate din fonduri proprii, în urmă cu aproximativ 12 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.