Zi de mare sărbătoare la Boholț. Noul muzeu al satului, inaugurat de IPS Serafim Joantă

Zi de mare sărbătoare astăzi la Boholț! IPS Serafim Joantă, fiu al satului, a fost prezent în mijlocul comunității. După Sfânta Liturghie, oficiată alături de un sobor de preoți, IPS Serafim a sfințit o troita si a inaugurat muzeul satului, muzeu amenajat cu ajutorul sătenilor. Acesta cuprinde 3 încăperi, in care sunt expuse un război de testut, dar și obiecte necesare prelucrării canepii, un atelier de tâmplărie și o camera tradițională.

“Liturghie Arhierească, săvârșită astăzi în satul Boholt. IPS Serafim Joantă, fiu al satului a fost prezent în mijlocul comunității boholtene. Într-o deosebita zi de vara, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu aceasta vizită si tot astăzi am sfințit o troita în cimitirul vechi, unde am încercat sa identificam cu ajutorul localnicilor amplasamentul vechii biserici, unde am ridicat troita. Apoi IPS Serafim Joantă, a inaugurat muzeul satului, fiind foarte incantat de realizarea acestuia, dar și de faptul ca se păstrează vii tradițiile și obiceiurile satului”, ne- a spus pr. Cătălin Socaciu, parohul din Boholț.

IPS SERAFIM JOANTA este mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord. S-a născut la data de 4 septembrie 1948, în localitatea Boholț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.