Revoltă şi solidaritate după tragedia de la Caracal. Făgărășenii au aprins lumânări

Mii de oameni din mai multe orașe ale țării, nemulțumiți de felul în care au intervenit autorităţile în cazul de la Caracal au ieșit în această seară în stradă. Oamenii, mâhniți și revoltați, spun că nu pot, efectiv, să accepte ceea ce s-a întâmplat.

Protestatarii reproşează autorităţilor că au intervenit prea târziu în cazul fetei din Caracal şi că, deşi a avut o şansă să sune la 112, nu a fost scoasă la timp din mâinile criminalului.

Poliţiştii au acuzat că nu au putut intra în casa suspectă decât după ora 6 dimineaţa, din lipsa mandatului de percheziţie. De cealată parte, procurorul de caz a precizat, într-un raport intern, că a emis mandatul la 3.00 noaptea, dar nu mai erau echipe de poliţişti la muncă.

Și făgărășenii s-au arătat solidari cu protestele din țară și au ținut să-și exprime durerea față de această tragedie. Au adus candele și flori pe care le-au depus în fața Casei de Cultură.

Miercuri, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”. Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa bărbatului de 66 de ani vineri dimineaţa, la circa 19 ore de la apelul fetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.