foto: arhiva

Un făgărășean care participa împreună cu câțiva prieteni la prima ediție a Festivalului Rezistența Făgăraș-Bike Fest, a fost agresat de fostul viceprimar al municipiului, Cătălin Cîrje. Adrian Grovu povestește că se afla în cortul amenajat în zona food, când s-a trezit, pe neașteptate, că este lovit cu pumnii de fostul viceprimar.

Bike Fest cu vânătăi şi cucuie, aş putea spune. Prima ediţie a festivalului local de pe Dealul Galaţiului, s-a terminat brusc si violent pentru mine. Nu mai pun la socoteală şi consternarea celor aproximativ 100 de persoane prezente în cortul amenajat lângă scena festivalului. Eram la masă, împreună cu prietenii, când din senin şi fără a fi provocat, domnul Cătălin George Cîrje – fostul viceprimar al municipiului Făgăraş, mi-a aplicat câteva lovituri cu pumnii în cap. Asta s-a petrecut la ora 23:45. Mare mi-a fost norocul să fie oprit la timp de către chiar organizatorul festivalului, Ovidiu Bucureci. A fost un gest deosebit de violent, pe neaşteptate, de laşitate aş putea adăuga. Să loveşti o persoană, din picioare, în timp ce stă la masă, din senin, fără să-ţi fi adresat vreun cuvânt, este peste puterea mea de înţelegere. Abia la ora 3:30AM am ajuns acasă de la UPU Făgăraş pentru a-mi admira cucuiele din frunte. Ajung să mă bucur că n-a avut nimic în mână. Sunt sigur că lucrătorii din cadrul Politiei Făgăraş vor demara cercetările şi vor ajunge şi la concluziile acestui gest lipsit de noimă“, ne-a declarat Adrian Grovu.

La data de 26 iulie a.c., în jurul orelor 23.45, lucrători din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș, au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost agresat fizic de către un alt bărbat, în timp ce se aflau pe raza municipiului Făgăraș. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”, urmând a se propune soluție legală la finalizarea verificărilor“, ne-a declarat agent de poliție Nadia Olaru, de la IPJ Brașov. 
captura: facebook

Făgărășeanul, cunoscut pentru mesajele pamfletare postate pe rețelele de socializare, susține că nu este la primul conflict cu fostul viceprimar. Și în primăvară acesta, a fost amenințat cu bătaia.

Cert e că numai comentariile şi postările mele din mediul online i-au creat domnului Cîrje aceste frustrări care să justifice o asemenea ieşire. Aş putea presupune, în alte condiţii, că a fost beat şi nu-şi va aduce aminte astăzi. Pe de altă parte, în primăvara acestui an, trecând pe stradă cu scuterul, dl. Cîrje a încetinit suficient de mult, să-mi spună în trecere: „Ce bătăi îţi iei, fraiere!” Din punctul acesta de vedere, să recunoaştem cu toţii: este parolist! Este regretabil că suntem puşi în asemenea conjuncturi suburbane pentru simpla exprimare a unor opinii. Până aseară am crezut că este bine şi corect faţă de semeni, să scriu adevărul. Astăzi constat că este imperios necesar să continui“, a mai declarat Adrian Grovu.

Fostul viceprimar recunoaște că l-a lovit, însă se apară și spune că a făcut acest gest de frică.

„L-am lovit, pentru că mi-a fost frică de el. A scris pe facebook că prima dată când ne vedem îmi dă două perechi de palme și mi-a fost frică și am reacționat ca atare. Îmi pare rău pentru acest gest, dar mi-a fost frică de el. M-a tot amenințat pe facebook. Și atunci ne-am întâlnit prima oară. Mi-a zis că atunci când ne întâlnim îmi dă două perechi de palme și când ne intersectăm cu mașinile, virează din volan spre mine, ceva de genul acesta. Și l-am lovit de frică, mi-a fost frică de Adrian Grovu. Eu nu îmi permit să ameninț pe facebook oamenii, că sunt mai mari, mai mici, într-un spațiu public, unde văd familia, copiii mei. Am făcut și plângere și domnul comisar mi-a spus că sunt  trei nebuni în orașul ăsta printre care și el, care scriu orice pe facebook și procuroarea șefă a dat neînceperea urmăririi penale. Și am zis că mie mi-e frică de amenințările acestea de pe internet și trebuie să fac ceva și aseară ne-am întâlnit și de frică i-am dat un pumn. Am încercat mai mulți pumni, dar nu am reușit“, ne-a declarat  fostul viceprimar al Făgărașului, Cătălin Cîrje.