Măsuri împotriva omizilor, la Făgăraș

În ultimele zile, tot mai mulți făgărășeni au făcut sesizări privind invazie de omizi în zonele în care locuiesc. Dacă inițial era vorba doar de trei-patru sesizări, în urma postărilor pe rețelele de socializare, tot mai mulți făgărășeni au semnalat prezența acestor dăunători pe spațiu verde. Administrația publică locală a transmis un comunicat în care se arată că măsuri împotriva omizilor au fost luate încă din data de 22 iulie și continuă pe întreg teritoriul orașului, acolo unde sunt semnalate probleme.

„Având în vedere sesizările mai multor cetățeni ai Făgărașului privind invazia omizilor păroase în anumite zone ale municipiului, vă informăm că stropirea cu substanțe împotriva acestor dăunători  a fost demarată încă din data de 22.07.2019, în zonele semnalate de făgărășeni, mai exact în cartierul Negoiu.

Începând din data de 24.07.2019, tot în urma sesizărilor, s-au făcut mai multe verificări pe întreg teritoriul municipiului pentru identificarea zonelor invadate de omizi, urmând ca în aceste zone să se ia măsuri împotriva acestor dăunători.

Menționăm că dezinsecția și deratizarea se realizează după un program stabilit în prealabil, conform legislației în vigoare. Abuzul de substanțe împotriva dăunătorilor nu este indicat, motiv pentru care se intervine strict în zonele în care există probleme.

De asemenea, vă informăm că se intervine doar pe domeniul public al municipiului Făgăraș, nu pe proprietățile private.“, se arată în comunicatul transmis de Primăria Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *