Val de aer saharian și cod roșu de caniculă în Europa. Vremea în România

Meteorologii anunță că în aceste zile un val de aer saharian produce temperaturi caniculare în Europa, mai multe țări aflându-se sub cod roșu de caniculă. În România, vremea se va încălzi de vineri, 25 iulie 2019, când sunt înregistrate peste 31 grade C, urmând ca weekendul să aducă temperaturi maxime între 32-33 grade C, dar și averse cu furtuni și fulgere.

Valul de aer saharian a afectat țări precum Franța, Olanda sau Italia, motiv pentru care meteorologii au emis cod portocaliu și cod roșu de căldură, în perioada 23-26 iulie 2019.

În Franţa, alerta de caniculă, cu cod portocaliu, a fost extinsă pe aproape două treimi din teritoriul ţării.

În Olanda, prognoza meteo anunță cod portocaliu de caniculă pentru perioada 23-26 iulie, iar autoritățile au activat Planul Naţional pentru căldură extremă, recomandând populaţiei luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării şi a supraîncălzirii organismului, scrie a1.ro.

Vremea în România se va încălzi de vineri, 25 iulie 2019, când sunt înregistrate peste 31 grade C, urmând ca weekendul să aducă temperaturi maxime între 32-33 grade C, dar și averse cu furtuni și fulgere.

Buletin meteo – săptămâna 22.07.2019 – 29.07.2019

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile estice și nord-estice, iar în restul teritoriului temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar mai ales în jumătatea vestică a țării, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru această dată.

Buletin meteo – săptămâna 29.07.2019 – 05.08.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, nordice și la munte. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă.

sursa:a1.ro

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.