Consilierii locali din comuna Beclean sau mai bine spus, majoritatea lor, au votat ieri demararea procedurilor pentru asfaltarea drumului dintre Hurez și Beclean, un drum intens circulat de localnici și nu numai. Reamintim că la ședința anterioară, proiectul de hotărâre privind modernizarea acestui drum a fost retras de pe ordinea de zi, după discuții iscate în cadrul Legislativului.

Consilierii locali din comuna Beclean s-au întâlnit ieri, la Căminul Cultural în ședință de consiliu. Așa cum s-a obișnuit în ultima perioadă, la ședință au participat și  zeci de localnici, pentru a fi la curent cu deciziile luate în plen. Dacă la ședința anterioară, proiectul privind demararea procedurilor pentru obținerea de fonduri, în vederea asfaltării drumului dintre Hurez și Beclean a creat dispute mari, ulterior fiind retras de pe ordinea de zi, ieri proiectul a trecut.

„Astăzi, am avut aprobarea Consiliului Local, a majorității Consiliului Local, 7 consilieri au votat pentru a demara modernizarea drumului dintre Hurez și Beclean, în lungime de 3,1 km. Deci avem girul Consiliului Local, să căutăm o firmă cu care să încheiem un contract pentru a face DALI-ul pentru acest drum, în ideea de a depune solicitare de finanțare la București, la Ministerul Dezvoltării, la Fondul de Investiții și Dezvoltare“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Au fost și consilieri care s-au abținut, printre care și fostul primar al comunei, Cosmin Leancu, invocând motivul ilegalității începerii acestei proceduri, pentru că drumul se află în litigiu. „Eu nu vreau să dau cu subsemnatul“, a fost motivația abținerii consilierului local.

Acest drum este în litigiu pentru că pe acest drum s-a eliberat o factură, chipurile că s-a făcut o lucrare de pietruire a acestui drum, o factură de 450.000 de lei, care a fost emisă în anul 2015 iar această factură nu a fost plătită de Primăria Beclean datorită faptului că atunci comisia de recepție a verificat și nu a găsit lucrarea făcută. S-a câștigat procesul de Primăria Beclean și am fost dați din nou în judecată de firma ASP și avem termen undeva în septembrie, anul curent pentru a rezolva această problemă, dar acest litigiu nu împiedică demararea procedurilor pentru asfaltarea drumului“, ne-a spus Claudiu Motrescu.

În cadrul ședinței, localnicii l-au întrebat pe primar și care este stadiul lucrărilor drumului de la Luța, drum care se află în proprietatea Consiliului Județean Brașov și pentru care s-a început procedura de licitație.

DJ109, drumul de la Luța este în procedură de licitație, se primesc ofertele. A fost suspendată licitația pentru câteva zile, până când operativ fiind cu ajutorul președintelui Consiliului Județean, s-a procedat la corectarea proiectului, conform ultimelor norme și acum până la începutul lunii august este din nou repus în licitație și se așteaptă oferte de la constructori. Sperăm ca în scurt timp și sperăm să nu fie niciun fel de contestații, ca să putem demara lucrările de modernizare efectivă a acestui drum, bineînțeles prin Consiliul Județean Brașov, ei sunt proprietarii acestui drum“, ne-a mai spus primarul comunei Beclean.