Transbus Codreanu și-a „abandonat” din nou clienții

wNu mai e pentru nimeni un mister faptul că firma privată de transport Transbus Codreanu nu oferă cele mai bune servicii clienților. Autobuze vechi care, la prima vedere, îți dau impresia că ai călătorit înapoi în timp, fac parte din parcul auto al firmei brașovene. Mai mult, deși au o stare tehnică care lasă de dorit, autoritățile par că ridică din umeri.   Pe lângă starea jalnică în care se află autobuzele, firma privată de transport Transbus Codreanu nu-și respectă nici orarul. Ultima cursă de ieri, care ar fi trebuit să plece la ora 20.00 din Făgăraș spre Brașov, nu s-a mai făcut și totul fără a le da oamenilor vreo explicație. Angajații firmei habar nu aveau de ce ultima cursă a zilei nu se mai poate face. În aceste condiții, clienții, mulți dintre ei plătitori și de abonamente, au fost nevoiți să caute alternative. Cei care stau în localități mai apropiate de oraș au apelat la taxi, deoarcere costurile pe distanțe mici nu sunt atât de mari. Mulți însă, au trebuit să apeleze la rude sau la mașinile de ocazie.  Nici varianta călătoriei cu trenul nu a fost una viabilă deoarece  ultimul Regio pe această rută pleacă din municipiul nostru la ora 16:53, iar următorul este abia  dimineața la ora 4:12. Garniturile care circulă în regim de InterRegio nu opresc până la Brașov.

Contactat de colegii noștri de la Buna Ziua Făgăraș, reprezentantul firmei de transport, Constantin Codreanu, a realizat că… nu se mai poate face nimic.

„Acum e prea târziu… O să luăm măsuri și n-o să se mai întâmple. S-a întâmplat, s-a defectat mașina și n-a fost alta de înlocuit, dar pentru viitor n-o să se mai întâmple. O să luăm toate măsurile”, a declarat pr. Codreanu.

Așadar, domnul Codreanu s-a scuzat pentru a nu știu câta oară și, în același spirit întreprinzător, a promis că situația nu se va mai repeta.

Deși cunoaște situația, Consiliul Județean, instituția care aprobă licenţele de transport, se disculpă și spune că ei pot face doar verificări, fără însă a avea posibilitatea de a retrage licențele firmelor de transport care au probleme.

„Noi îi verificăm, dar nu le putem lua licențele. Noi facem hârtie, înștințăm ARR (Autoritatea Rutieră Română) și acum cu noua lege, vrem să facem echipe comune și să facem rapoarte să le înaintăm ARRE-ului  pentru că ei eliberează licențele și tot ei le pot retrage. O să facem echipe de control o lună de zile, am făcut și anul trecut 6 luni de zile, s-au tot făcut sesizări. Ne-am întâlnit cu patronii firmelor de transport și și-au luat angajemente că reglementează. Au reglementat o lună, două și după aceea iar au fost probleme”, a declarat Adrian Gabor, vicepreședinte Consiliul Județean Brașov.

Oamenii lăsați în stații sunt hotărâți să sesizeze Protecția Consumatorului. Instituția are competențe în astfel de situații, dacă persoanele afectate fac reclamații pe site sau la numărul scurt de telefon: 021 9615.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.