Karatiștii făgărășeni, în luptă cu cei mai buni sportivi din lume, la Campionatul Mondial din Cehia

Cei mai buni karatiști din lume își dau întâlnire în acest weekend în Cehia, unde vor concura în cadrul Campionatului Mondial SKIF. În această competiție s-au înscris și sportivii făgărășeni, care speră să demonstreze că munca lor de ani de zile nu a fost în zadar și să vină acasă cu rezultate bune.

Făgărășenii pleacă astăzi la Campionatul Mondial SKIF din Cehia. Delegația, formată din 35 de karatiști, antrenori și oficiali, se va deplasa în Cehia, în localitatea Hradec Kralove, la cea de-a 13 ediție a Campionatului Mondial SKIF, care se va desfășura în perioada 19-21 iulie. Sportivii sunt de la cluburile CSM Făgărș, CSS Făgăraș și Azuma- Dojo.

CSM Făgăraș participă cu 15 sportivi conduși de antrenorul Ioan Rîmbeț, care este și sportiv în competiție.

Tot de la CSM Făgăraș participă 6 sportivi antrenați de Ionel Novac, care nu mai poate face deplasarea din motive de sănătate.

Gheorghe Țețu, antrenor CSM Făgăraș și directorul sportiv SKF România, participă cu un sportiv.

Anne- Marie Matei- Bora, antrenor CSS Făgăraș participă cu 5 sportivi.

De la Azuma- Dojo, antrenor Cătălin Răduleț, care este și sportiv și arbitru în această competiție, participă cu 2 sportivi.

Sportivii vor concura la probele: kata individual, kata echipe, kumite individual, kumite echipe și yakusoku- kumite.

Făgărășenii, sportivi care și-au dovedit competențele la concursurile la care au participat sunt înscriși la categoriile:  minus 12 ani până la categoria 55-59 de ani.

La această competiție și-au anunțat prezența în jur de 2000 de sportivi din toate colțurile lumii

Ne așteptăm la o concurență foarte mare, ținând cont de țările cu tradiție în acest sport, respectiv Japonia, dar și alte țări. Noi suntem optimiști și vom reuși să ne ridicăm la nivelul acestei competiții, ținând cont că în trecut am reușit să obținem rezultate remarcabile și campionatele naționale și europene și veninând după o lungă perioadă de pregătire, avem speranța că vom reuși să urcăm pe podium“, ne-a spus Ioan Rîmbeț, antrenor CSM Făgăraș.

Ultimul campionat mondial a avut loc în urmă cu trei ani în Indonezia, dar atunci au participat doar 5 sportivi făgărășeni. Atunci, sportivii s-au clasat pe locul 4 pe echipe și au obținut un loc 5, la individual.

Având totuși experiența campionatelor mondiale din trecut, la care eu personal am mai participat și am reușit să urc pe podium, am speranța că sportivii făgărășeni vor păstra tradiția și vor reuși să ne reprezinte cu cinste. Mulțumim în primul rând cluburilor pentru sprijinul acordat , părinților și tuturor celor care ne-au ajutat ca să reușim să ne deplasăm la această mare competiție. Pentru Făgăraș e o performanță că am reușit să ne deplasăm cu un număr așa de mare de sportivi, asta pentru că e și mai aproape organizat campionatul mondial“, ne-a mai spus Ioan Rîmbeț.

Delegația SKIF România care participă la campionat este mult mai mare, participând cu un număr de 75 de sportivi din toată țara.

Noi le urăm făgărășenilor mult succes!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.