Băuți și cu armele de vânătoare în portbagajul mașinii

foto: arhiva Adevarul.ro

Doi bărbați de 63 și 49 de ani din Viștea sunt cercetați de oamenii legii după ce au plecat la drum cu autoturismul, după ce au consumat alcool și cu armele de vânătoare în portbagaj, fără a avea autorizație de vânătoare. 

Potrivit IPJ Brașov, cei doi bărbați, S.I.  de 63 de ani și C.M. de 49 de ani se aflau în data de 13 iulie, în jurul orei 23.00, într-un autoturism, pe DN1, în Viștea de Jos, atunci când polițiștii au oprit mașina. La volan se afla S.I iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de o,16 mg/l alcool pur în aerul expirat iar în cazul pasagerului, C.M., 0,37.

La verificarea interiorului autoturismului s-au găsit două arme de vânătoare, pentru care ambii aveau permis de vânătoare, dar nu aveau autorizație de vânătoare, iar în aceste condiții ei nu aveau voie să transporte armele oriunde și oricând.

Cei doi bărbați sunt cercetați pentru tentativa de a practica sau practicarea vânătorii, fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă, eliberată în condițiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv. Infracțiunea este prevăzută de Legea 407 din 2006, art. 42, aliniatul 1, litera C. Pe legea 295/2004 li  s-a anulat dreptul de deținere, port și  folosire a armelor“, ne-a spus subcomisar de politie Alina Ivan, purt. de cuv. al IPJ Brașov.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional, pentru că a fost depistat la volan după ce a consumat alcool și i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile. Potrivit polițiștilor, șoferul nu avea nici polița obligatorie de răspundere civilă RCA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.