Iubitorii de sport, natură și muzică sunt așteptați la Prima ediție a festivalului “Sâmbăta X3” în perioada 26-28 Iulie

În perioada 26-28 iulie, Gradina Ielelor din Sâmbăta de Sus, își va deschide porțile pentru a primi miile de iubitori ai sportului, naturii și muzicii de calitate la cel mai mare festival care  îmbina armonios elemente de entertaiment și lifestyle: muzică live, gastronomie românească, sport și activități în aer liber, activități culturale, de protecția și conservarea mediului, de responsabilitate socială.

 

Organizatorii festivalului își propun să aducă împreună amatorii de festival și sportivii iubitori de alegare montană, cross, airsoft și montain bike, în cadrul unei atmosfere de socializare și entertainment, de care se poate bucura întreaga familie. Nu vor lipsi ingredientele de succes ale unui festival: muzica live, zona de food și multe ateliere de creație dedicate, deopotrivă, și celor mari și celor mici.

Trupele CARGO, RUA, ZEBBRA și AVENUE vor anima serile toride de vară ale festivalului

Aerul curat, cele 6 hectare ale Grădinii Ielelor, locul unde se va desfășura festivalul,infrastructura demnă de marile festivaluri internaționale: apa curentă, energie electrică,  stație de epurare, 3 lacuri artificiale, sistem de drenaj prin canale colectoare, toalete moderne la standarde europene în container sanitar, container dușuri, vor oferi participanților o experiență unică alături de cei dragi.

Ne-am dori să creionăm un festival care să aducă împreună familiile, un festival unde pot veni să se bucure de muzică, mișcare, natură dar și de siguranță și de o atmosferă liniștită. În peisajul festivalurilor cred că era nevoie de un astfel de concept, pentru că, în acest moment, sunt foarte multe festivaluri de nișă, fie că vorbim de muzică house, electric music sau rock. Noi am vrut să oferim o alternativă pentru întreaga familie“, a declarat Lucian Săvoiu, unul dintre organizatorii Sâmbăta X3.

Proiectul se bucură de sprijinul Primăriei Făgăraș pentru aportul pe care îl aduce în promovarea zonei prin implicarea companiilor și locuitorilor din Țara Făgărașului.

Acest festival nu se adresează doar celor din județul Brașov sau din  Sibiu, ci se adresează tuturor celor care vor să vină la festival, atât la nivel internațional cât și național. Toate oportunitățile pe care le poate oferi Țara Făgărașului, toate pachetele turistice, vor fi puse în valoare și vor fi promovate foarte ușor prin acest festival, care aduce un plus de valoare Țării Făgărașului. Anul trecut am avut peste 150.000 de turiști doar în Cetatea Făgărașului , a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul orașului Făgăraș.

Cu o investitie de sute de mii de euro în infrastructura și amenajare, Grădina Ielelor poate acomoda mii de oameni care vor regăsi în mijlocul naturii comfortul dorit și de cei mai exigenți dintre participanți. Organizatorii au pregătit zone cu umbră naturală din copaci, o zonă campare gratuită 15.000 mp, o parcare gratuită și multe altele. 

Gradina Ielelor va găzdui baruri, foișoare, scene permanente,  zone de relaxare, zone amenajate pentru copii, dușuri și toalete. Capacitatea de campare este de până la 1.500 de corturi, în regim gratuit. Organizatorii au încheiat parteneriate cu companii care vor închiria, în cadrul locației, celor care nu doresc să își aducă de acasă: corturi pentru campare, biciclete pentru mountain bike și echipamente complete de airsoft.

Iubitorii de alergare montană și cross, MTB și airsoft, amatori sau profesioniști, sunt așteptați să se înscrie la competițiile organizate în cadrul Festivalului  SX3. 

Competițiile  se vor desfasura pe suprafata a 3 localități: Sâmbăta de Sus, Lisa și Drăguș într-un areal de peste 1.000 ha.

Cei care doresc să se înscrie la competițiile sportive sau vor mai multe informații despre festival o pot face accesând: https://sambatax3.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.