Caii putere și adrenalina s-au întâlnit azi în centrul vechi al orașului pentru a oferi un show aparte făgărășenilor. Etapa a III-a a concursului de îndemânare auto, Trofeul Cetatea Făgărașului,
International Autotest Challenge 2019 a început încă de ieri și a stabilit un record atât pentru organizatori cât și pentru oraș. La linia de start s-au înscris 86 de piloți.

„Cu siguranță avem înscriși 86 de concurenți, este un record de când organizăm, din 2011 acest campionat. Este organizat de către Asociația GT Auto Club Sportiv având ca partener Automobil Clubul Român. Aici pe plan local avem un sprijin deosebit din partea Primăriei Făgăraș. Este al 4-lea an consecutiv de când organizăm la Făgăraș și a 9-a ediție. În București am avut ca record de participare 83 de concurenți și iată la Făgăraș avem 86. ”, a declarat  Teodor Gheorghe, președintele Asociației GT Auto Club Sportiv.

Ieri au avut loc antremantele iar astăzi s-a dat startul competiției propriu-zise.

„Ieri am avut recunoașteri, antrenamente conometrate.  Noi așa facem din 2011 în ideea ca piloții să fie antrenați și să învețe foarte bine traseul în așa fel încât performanța să-și spună cuvântul. Nu facem niște concursuri de show, de distracție. Performanța este cea care primează și este un concurs care se adresează tuturor pasionaților de automobilism în care precizia este elementul de bază.”, ne-a mai spus, Teodor Gheorghe, președintele Asociației GT Auto Club Sportiv.

Deși este un concurs unde perfomanța este tot ceea ce contează, distracția și show-ul sunt garantate la astfel de competiții. Tocmai de aceea, organizatorii s-au gândit să ofere un premiu special concurentului care reușește să atragă cel mai mult atenția publicului.

„Începând de anul acesta am introdus o cupă dedicată pilotului care primește cele mai multe aplauze. Se numește Best Show. Ne-a venit ideea asta de la prima etapă din București de la Romexpo, pentru că sunt unii piloți care n-au șanse să obțină o poziție pe podium, în schimb reușesc să țină publicul cu sufletul la gură. Sunt foarte curios care va fi cel mai ovaționat șofer azi, mai ales că printre concurenți sunt și câțiva făgărășeni talentați.”, a mai spus Teodor Gheorghe, președintele Asociației GT Auto Club Sportiv.

Concursul se desfășoară pe 3 manșe, una de antremantele și celelalte de concurs propiu-zis.

„Sunt 3 manșe, una este de antrenament cronometrat, după care vin două manșe de concurs, cele care vor stabili clasamentul. Dintre cele două manșe de concurs, se ia timpul cel mai bun obținut și pe urmă se face un clasement pe grupe, clase. Avem două grupe pentru debutanți cu motoare până în 150 de cai putere, după care avansați avem 5 clase. La juniori avem două clase. Avem grupa femina, avem participanți la peste 60 de ani, deci avem toată gama de înscriși.”, a mai declarat Teodor Gheorghe, președintele Asociației GT Auto Club Sportiv.

Concursul se va desfășura până la ora 17:30, după care, cei mai buni concurenți vor primi cupe și medalii.