Termene prelungite pentru taxa de salubritate

foto: arhiva

Făgărășenii care nu au reușit să depună declarația de impunere pentru taxa de salubritate și implicit cei care nu și-au achitat taxele pentru prima jumătate a anului primesc vești bune! Termenele pentru depunerea declarației de impunere, dar și pentru plata pentru prima parte a anului a taxei de salubrizare vor fi modificate ! Dacă pentru depunerea declarației de impunere, termenul a expirat la 31 mai iar pentru prima plată aferentă anului 2019, în 30 iunie, Executivul, în urma consultării cu reprezentanții Serviciului de Taxe și Impozite, a decis să realizeze un proiect de hotărâre privind schimbarea acestor termene de plată, termene care s-ar putea prelungi până la sfârșitul anului.

„Așa cum a fost adoptat acest Regulament a taxei de salubritate, fiind adoptat conform Codului Fiscal,  am vorbit cu doamna Boeriu, șef serviciu Taxe și Impozite și am făcut o evaluare în ce stadiu sunt dânșii cu acele declarații de impunere, dacă au reușit să le înregistreze și să scoată acele decizii de impunere. Am delegat trei persoane de la începutul anului, dar fiind un volum destul de mare de muncă, nu au reușit până la sfârșitul perioadei să încarce acele declarații. S-a pregătit un Proiect de Hotărâre și vom intra în ședință ordinară și vom decala perioada a declarației de impunere și perioada plății acestei taxe de salubritate. Softul, din start, când pui perioada de plată 30 iunie, automat, în următoarea lună îți calculează penalități. Aceste penalități pe care le-au plătit unii cetățeni, vor fi recalculate, pentru că avem posibilitatea ca ei să fie selectați și acele sume vor fi recalculate și  fie vor fi dați banii înapoi, fie vor fi considerați ca plată până la sfârșitul anului. Fiind primul an pentru această taxă, vom decala perioada ca cetățenii să aibă posibilitatea să vină să-și facă declarația de impunere. Foarte mulți sunt plecați și vin în perioada de vară acasă și au posibilitatea să vină să-și facă declarația, ca noi să nu aplicăm acel regulament și să punem din oficiu patru persoane“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că din acest an pentru serviciul de salubritate se percepe o taxă, în valoare de 13lei/persoană care se plătește la Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.