Un oraș european: Acte de vandalism la ordinea zilei în Făgăraș!

Parcă nu mai e niciun Dumnezeu. Am ajuns să trăim într-o lume ciudată în care nimic nu mai e la locul lui și nimeni nu mai e cum era. Cu toții suntem de vină și nu e nimeni în jur care să-și asume ceea ce trebuie făcut. De câteva luni bune, în Făgăraș au loc la ordinea zilei acte de vandalism, care pur și simplu fac ca autoritățile locale să fie foarte neputincioase în a le preveni. În mare, treaba stă cam așa: ceea ce fac azi lucrătorii de la Administrarea Domeniului Public (ADP) din cadrul Primăriei Făgăraș, mâine ajunge să fie distrus de tot felul de oameni pentru care bunul simț și simțul civic lipsesc cu desăvârșire. Tot mobilierul stradal, de la bănci, la tobogane, indicatoare rutiere, coșuri de gunoi și cam tot ceea ce se află în spațiul public nu scapă de răutatea oamenilor.

„E trist ceea ce se întâmplă. Deja ne-am săturat să muncim degeaba, ceea ce reparăm sau amenajăm azi, mâine le găsim la pământ. Este interesant că sunt locuri pe lângă bănci pline de tot felul de ambalaje, de la sticle de alcool care arată clar că acolo s-a petrecut, s-a făcut gălăgie, ceea ce ar fi trebuit să atragă atenția celor care se ocupă de ordinea publică. E păcat de munca și de banii noștri.”, ne-a spus Dan Tătar, de la ADP Făgăraș.

S-au înlocuit peste 500 și ceva de lați în aproximativ două luni și jumătate. Mai mult, în luna iunie, cei de la ADP au demarat o acțiune de plantare de puieți de tei pe raza întregului oraș. 300 de puieți au fost plantați de-a lungul mai multor străzi importante din oraș. Însă nici acest lucru nu a fost pe placul tuturor cetățenilor. Până în acest moment, 60 dintre ei au fost deja distruși.

 

Poliția locală se arată depășită total de situație. Sunt doar două echipaje care patrulează zilnic prin oraș și aria care trebuie acoperită este mult prea mare pentru a putea face față. Tocmai de aceea, nici cei de la Poliția locală nu au prea multe soluții în gestionarea acestor acte de vandalism care, în ultima vreme, par a se fi înmulțit ciudat de mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.