Făgărășenii și în special credincioșii din parohia Bisericii „Sfânta Treime“ de pe strada Ion Codru Drăgușanu, sunt profund îndurerați la aflarea veștii că părintele Romul Poparad a trecut ieri la cele veșnice. Părintele Romul a fost paroh al bisericii „Sfânta Treime“ timp de 27 de ani, până în 2011 când a ieșit la pensie.

S-a mutat în Veșnicie un om plin de dragoste față de Dumnezeu și față de semeni, un vrednic slujitor al sfântului altar, un preot mult încercat de greutățile vieții și un duhovnic înțelept, iubit de toți fiii săi duhovnicești. Atașat de biserică, nu și-a permis să lipsească de la vreo Sfânta Liturghie, de multe ori spunându-ne: „Părinților, vin bolnav la Sfânta Liturghie și plec acasă sănătos!
Ne-a purtat în rugăciuni pe toți, atât la Liturghie, cât și la Taina Sfântului Maslu și ne-a vorbit totdeauna cu dragoste și blândețe. 
Ca și în cazul Părintelui Profesor Ioan Glăjar, sunt impresionat de faptul că plecarea în Veșnicie a Parintelui Romul are loc la sfarsitul unei saptamani de rugaciune, accidentul care i-a adus moartea având loc vineri după ce a slujit la biserica Taina Sfântului Maslu. Aceste situatii mă încredinteaza de faptul ca cei doi parinti au fost chemati sa continue in cer ceea ce au savarsit, cu multa dragoste, pe pamant, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, avand bucuria sa vada slava Preasfintei Treimi.“, a scris pe pagina de socializare Pr. Ion Tărcuță. 

Potrivit informațiilor postate pe rețelele de socializare, de reprezentanții bisericii de pe strada Ion Codru Drăgușanu, slujba de sărăcustă va avea loc miercuri, de la ora 21.00 iar înmormântarea se va săvârși joi, de la ora 13.00.

Intrucat dl Hariton Poparad ajunge în Fagaras miercuri seara in jurul orei 20, s-a hotărat ca saracusta sa se savarseasca la ora 21. De asemenea, slujba de inmormantare se va savarsi joi, ora 13. Va așteptăm să ne rugăm împreună pentru odihna sufleteasca a Parintelui Romul“.

Până la slujba de înmormântare, în biserica Sfânta Treime se citește Psaltirea, iar seara și dimineața se săvârșesc slujbe speciale pentru odihna sufletească a Părintelui Romul.