Ocolitoarea Făgărașului, din nou, în jocul politic?

Realizarea variantei de ocolire a Făgărașului a fost și este un subiect mult discutat, mai ales în campaniile electorale, din 1990 încoace. Acum, administrația publică locală a găsit o variantă de realizare a acesteia. Însă, pentru a o realiza, trebuie ca acest sector de drum trebuie să treacă în proprietatea Municipiului Făgăraș, pentru că în momentul de față acest drum se află în proprietatea Ministerului Transporturilor. 

Subiectul „Ocolitoarea orașului“ rămâne în continuare un subiect de dispute politice. În urma unei postări pe rețeaua de socializare, făcută de un membru USR Făgăraș, a unui document- un proiect de hotărâre de guvern referitor la ocolitoarea Făgărașului, dar care nu este nici semnat și nici datat, primarul Făgărașului a venit astăzi cu următoarele precizări:

„Reprezentanții USR, că noi nu vorbim acum de votanții sau simpatizanții USR, ne fac foarte multe solicitări pe legea 544, Legea Transparenței, pentru a le da documente din Primărie conform acelor solicitări. Eu am sesizat lucrul acesta, și acum ne demonstrează această postare a lor, că ei solicită documente și apoi le dau într-o formă, nu forma autentică sau în forma clară cum au fost  elaborate acele documente, ci într-o formă pentru a manipula. Asta e definiția manipulării: de a da jumătăți de adevăr și sau parțial din adevăr. Am văzut și eu postarea aseară, bineînțeles că am sunat la minister să văd ce se întâmplă, de ce nu ne-au anunțat că ei au dat Hotărâre de Guvern și noi nu știm, cu toate că într-un articol scrie clar că în 30 de zile trebuie făcută predarea acelei variante ocolitoare. Am mers pe site-ul Ministerului Transporturilor, așa cum probabil a mers și această domnișoară și, acolo pe site-ul Ministerului Transporturilor, așa cum am spus și zilele trecute, noi am avut o adresă din septembrie, unde ni se spune clar că acest proiect de hotărâre este pe traseul interministerial iar pe site este afișat acest proiect de hotărâre, din data de 28.11.2018, și aici se vede clar că este Proiect de Hotărâre al Guvernului , privind modificarea datelor tehnice. Păi doamna, nu vedeți? A luat un document, părți din document, l-a pus pe rețea de socializare pentru a-i da altă întorsură acestei situații. Probabil ei s-au gândit că oamenii o să aprecieze că ei se ocupă și să vadă că dacă nu era USR-ul, ocolitoarea nu s-ar fi făcut. Uitați că există documentul! Se vede clar că este un proiect de hotărâre, nu este o hotărâre,  și așa cum v-am spus și de-a lungul timpului, acest proiect de hotărâre este pe masa guvernului, doar trebuie să ni-l dea.”.

Primarul Gheorghe Sucaciu atrage atenția că astfel de practici nu le fac cinste , mai ales că sunt un partid tânăr care a câștigat încrederea oamenilor.

„Ei dau jumătăți de adevăruri și cifre inexacte pentru a influența opinia publică. Asta este o practică, din punctul meu de vedere este o practică de a manipula mai rea decât pe vremea comunismului, de dinainte de `90 și nu cred că le face cinste, este totuși un partid tânăr, electoratul a avut încredere în dânșii. Dacă au fost votați în 26 mai într-un procent atât de mare, de ce nu se preocupă să intre la guvernare să rezolve problemele pe care ei le sesizează? Vă spun, ei nici nu au intenția. Pe ei îi preocupă doar să sesizeze problemele, repet cu jumătăți de adevăruri, să-și atragă voturi, nimic mai mult”, a mai declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

La rândul lor, reprezentanții USR se apără și spun că nu este vorba de nicio manipulare.

„Noi am trimis o adresă la minister pentru a primi niște clarificări cu privire la ocolitoare. Asta am primit, asta am dat mai departe. Documentul l-am primit de la colegii mei din Brașov. Repet, asta am primit, asta am dat mai departe. Nu sunt manipulări.”, a declarat vicepreședintele USR Făgăraș, Mirela Paicu.

În privința ocolitoarei, cert este faptul că se așteaptă o hotărâre de guvern prin care acel sector de drum va trece din proprietatea Ministerului Transportului în proprietatea municipalității. De aici, Primăria va asigura finanțarea și construcția celui mai promis și foarte necesar proiect al ultimilor ani: Ocolitoarea Municipiului Făgăraș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.