Liturghie arhierească la Biserica parohiei Făgăraș- Gară

Credincioșii Parohiei Făgăraș-Gară au participat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată în Duminica a 3-a după Rusalii de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în paraclisul amenajat la demisolul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din comunitate. Biserica parohială se află în construcție și de aceea slujbele religioase se oficiază de doi ani în demisolul locașului de cult.

Părintele Mitropolit a liturghisit împreună cu vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, protopopul de Făgăraș, Iulian Mihai Boac, parohul Adrian Precup și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul l-a hirotonit diacon pe teologul Florian Gheorghe Ion, iar la final a rostit un cuvânt de învățătură prin care a tâlcuit Evanghelia duminicii.

„Încercăm să fie ochiul nostru curat văzând cele sfinte și dacă sufletul este curat și ochiul este curat. Trebuie mai apoi să urmăm slujirea la care am fost chemați de când ne-am născut, pentru că are Dumnezeu cu fiecare dintre noi un plan și, la sfârșitul vieții, la judecata particulară și la cea obștească, suntem întrebați ce am făcut cu darul investit de Dumnezeu în noi. Cea mai frumoasă imagine din această Evanghelie este comparația făcută de Mântuitorul cu viețuitoarele create de Dumnezeu și cărora le-a dat libertate și ele păstrează libertatea pentru că fiecare viețuitoare este în legătura cu Creatorul prin instinct”, a subliniat ierarhul.

Lucrările de zidire a Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Parohia Făgăraș-Gară au început în urmă cu patru ani. În prezent se lucrează la finalizarea zidurilor și vor continua cu bolțile și acoperișul. Părintele paroh Adrian Precup i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea, felicitările și încurajarea aduse comunității parohiale pentru grija lor față de locașul de cult care se ridică în cartier.

Ierarhul a vizitat șantierul bisericii și a apreciat eforturile depuse până acum de comunitatea parohială pentru a ridica această nouă biserică în Municipiul Făgăraș.

sursa: mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.