CINCU. Ceremonie militară și religioasă cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea Centrului Național de Instruire Întrunire „Getica“

La sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” (CNIÎ)de la Cincu a avut loc ieri o ceremonie militară şi religioasă, prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea acestuia. Printre cei care au luat parte la eveniment s-au numărat Şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă şi comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Dorin Blaiu.

Un moment important din programul festivităţii, a fost dezvelirea de către comandantul CNIÎ, colonel Ionică-Cătălin Ticulescu, alături de foştii comandanţi ai structurii principale de instruire a Forţelor Terestre Române, a monumentului aniversar care marchează 100 de ani de existenţă a Centrului Naţional de Instruire „Getica”.

De asemenea, ca semn al aprecierii activităţii personalului militar şi civil, de-a lungul anilor, generalul Nicolae-Ionel Ciucă a decorat Drapelului de luptă al unităţii cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace . La ceremonie au participat avioane MIG-21 Lancer şi elicoptere IAR-330 Puma Socat de la Baza Aeriana 71 Câmpia Turzii.

sursa: www.forter.ro

 

LIVE: Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu sărbătorește astăzi 100 de ani de existență.

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Marţi, 2 iulie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.