Consulul Germaniei la Sibiu, excelența sa Hans Erich Tischler, a vizitat pentru a doua oară Centrul de Binefacere Diakonia

Astăzi, beneficiarii Centrului de Binefacere Diakonia au primit în vizită un oaspete mai deosebit. Consulul Germaniei la Sibiu, excelența sa Hans Erich Tischler a venit pentru a doua oară să vadă centrul și astfel să ajute la dezvoltarea acestuia. Vizita consulului vine în urma unei promisiuni mai vechi, când în urma primei vizite, a preluat un proiect al Centrului și l-a propus spre finanțare comunității din Germania. Cu această ocazie, excelența sa a predat și o sumă de bani, donați în cadrul unei serbări de vară din Sibiu.

Îmi pare foarte bine că acum după ce vin după un anumit timp, văd dezvoltarea centrului, văd că sunt aici copii care sunt fericiți, care au treabă, care fac ceva și mă bucur să pot revedea acest centru. Pentru mine solidaritatea este un lucru foarte important, sunt oameni în această țară, dar și în toată lumea care nu au viața așa de ușoară precum o avem noi și de aceea noi trebuie să fim solidari cu ei. Da, într-adevăr, în 13 iunie am făcut o serbare de vară la Sibiu și acolo am spus că trebuie să fim solidari și astăzi a fost ziua în care am predat această sumă.”, a declarat Hans Erich Tischler, consulul Germaniei la Sibiu.

La întâlnire a fost prezent și primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, care a promis că Primăria și Consiliul local fac deja demersuri pentru a putea sprijini financiar o parte din activitatea centrului.

„Astăzi, noi am avut o vizită foarte importantă la Diakonia, consulul Germaniei din Sibiu a venit și a făcut ceea ce a promis când la precedenta vizită a preluat un proiect de la Diakonia, l-a dus mai departe, l-a propus comunității din Germania iar acum a venit cu acea finanțare pentru a ajuta Centru Diakonia din Făgăraș. Ceea ce face comunitatea germană pentru făgărășeni este ceva foarte important, aceste acțiuni sociale finanțate de comunitatea germană sunt acțiuni care se desfășoară în Făgăraș pentru copiii cu probleme. În ultima ședință de consiliu am aprobat ghiduri de finanțare pentru educație, sănătate și cultură unde și Diakonia poate accesa bani pentru a-și finanța activitatea de aici” ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Însă investițiile societății de Binefacere Diakonia nu se opresc aici. Pe strada Titu Perția se mai amenajează o locuință protejată pentru persoanele cu dizabilități, care pot să stea singure.

„Vrem să facem aici o locuință protejată pentru persoanele cu dizabilități, care pot să stea singuri, pentru lumea care are nevoie o garsonieră sau un mini apartament. Totul este amenajat după nevoile lor. Noi vrem să facem aici și un lift pentru cei în scaun cu rotile. Sunt în jur de 10 garsoniere pentru toți atâția beneficiari. La anul mai avem în plan să facem la etaj un apartament sau două pentru bătrâni, dar și pentru persoanele normale, care nu au probleme de sănătate. ”, ne-au spus cei din conducerea Centrului.

Centrul aflat pe strada Inocențiu Micu Klein, nr. 24, a fost realizat de Societatea de Binefacere Diakonia, cu sprijinul unei fundații din Germania și are ca scop sprijinul familiilor cu persoane cu dizabilități. Aici au fost amenajate ateliere de lucru precum: croitorie, țesătorie, tâmplărie, dar și ateliere pentru copii. Capacitatea centrului este de 50 de locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.