În așteptarea dozelor de ser antiviperin. Spitalul din Făgăraș a solicitat 3 doze

foto: dcnews.ro

Spitalele din ţară nu au doze de ser antiviperin sau, unde există pe stoc, acestea sunt expirate din 31 mai. La Brașov e la fel ca la alte unităţi medicale din ţară. Există 5 doze pe stoc, dar, cum acestea fac parte din ultimul lot trimis spitalelor, serul este expirat, potrivit bzb.ro.
Din luna iunie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a trimis necesarul de doze către Minister. „Noi am trimis din 11 iunie necesarul, apoi am revenit în 14 iunie. În Braşov sunt 18 unităţi medicale publice şi private şi au fost cerute, în total, 13 fiole: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a cerut trei, Spitalul Municipal Săcele şi Spitalul Municipal «Dr. Ioan Tulbure» Făgăraş, tot câte trei, Unitatea de Asistenţă Medico-Socială din Sânpetru – două, Spitalul Clinic de Copii şi Spitalul Municipal Codlea – câte 1”, a explicat, ieri, Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Braşov, pentru sursa citată.

 

 

Comenzile de ser au fost făcute către compania Unifarm, însă, aceasta nu a livrat deocamdată comenzile, potrivit Mediafax. Însă, directorul general Unifarm, Adrian Ionel, a precizat pentru Mediafax că au fost comandate 300 de doze de ser antiviperin, iar unul este disponibil pentru situaţiile de urgenţă, ajungând deja în ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.