Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi însemnate în mare parte din țară

Meteorologii au emis astăzi o nouă avertizare de cod portocaliu de vreme rea, cu intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități însemnate de apă, pentru mare parte din țară. Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 13.00 și este valabilă până în data de 28 iunie, ora 1.00.

 „ La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp“, potrivit ANM.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben valabil în intervalul 27 iunie, ora 20 – 28 iunie, ora 01

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

           În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.