Turiști inconștienți pe Transfăgărășan! Și-au pus viața în pericol. (Video)


Unii turiști pare că dau dovadă de o inconștiență ieșită din comun și chiar din neștiință fac lucruri care i-ar putea costa viața. Mai multe persoane, printre care și un copil, aflându-se în excursie pe Transfăgărășan, s-au apropiat periculos de mult de un urs căruia i-au oferit de mâncare . Ba mai mult, pentru a fi în pas cu moda, oamenii și-au făcut și câteva selfie-uri cu animalul sălbatic. Pe imagini se vede cât de mică este distanța dintre oameni și urs.

„Azi pe Transfăgărășan, turiști care hrănesc urșii aproape din palmă și fac selfie-uri cu ei… Copiii erau la câțiva metri de urși… E foarte trist să văd așa ceva”, a scris bărbatul care a postat imaginile. Bărbatul îi întreabă totuși dacă sunt conștienți de faptul că urșii sunt periculoși, iar aceștia răspund fără griji că “da, dar nu ne apropiem tare”.  În scurt timp după ce au ajuns pe internet, imaginile au fost distribuite de sute de ori iar reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară.

„Le dă mâncare, nu-i chinuie, nu-i omoară!!!!!”, a comentat o femeie.

O altă persoană a scris: „Inconștienți, cum stai așa de aproape și copiii lângă tine”.

Alt internaut este de părere că intențiile turiștilor erau bune, dar nu cunoșteau riscurile și nu știau că nu e bine să hrănească animale sălbatice: „Sunt inconștienți și iresponsabili. Dar ar fi bine dacă s-ar face niște campanii de conștientizare ca să nu se mai întâmple”.

Cert este faptul că în ultimii ani apar tot mai multe cazuri în care oamenii dau dovadă de inconștiență și tratează animalele sălbatice întâlnite în drumețiile lor ca pe niște animale domestice. De foarte multe ori deznodământul nu e unul fericit și astfel de întâlniri se termină urât, cu oameni care ajung la spital sau alții care își pierd chiar și viața.

sursa: youtube (Luptăm pentru România)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.