Altă locație pentru „Zilele Cetății Făgăraș“. Vezi și care sunt capetele de afiș ale evenimentului

Primăria Făgăraș a câștigat un proiect în valoare de 5.000.000 de Euro. Cetatea Făgăraș va intra în reabilitare începând cu luna august. Zilele Cetății Făgăraș se vor muta pe Stadionul Municipal.

Zilele Cetății Făgăraș au ajuns la a XII – a ediție și se vor desfășura anul acesta în perioada 15 – 18 august 2019. Având în vedere faptul că Primăria Făgăraș a câștigat un proiect de reabilitare a cetății în valoare de 5.000.000 de Euro care va trebui implementat începând cu luna august și numărul de vizitatori ai Cetății Făgăraș crește de la an la an, președintele de evenimente al municipiului Făgăraș – Diana Gribincea – Popa – propune ca Zilele Cetății Făgăraș să aibă loc pe Stadionul Municipal.

În primele două zile care vor fi dedicate folclorului românesc, pe scena amplasată pe stadionul municipal, vor urca ansambluri de dansuri populare din Făgăraș și Țara Făgărașului, grupuri de copii, cei mai buni interpreți de muzică folclorică locală, făgărășeanul Mihai Teacă cel care ne-a reprezentat cu cinste la concursul de interpretare folclorică ”Vedeta populară”, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Ionuț Langa, Nicoleta Voica, Ansamblul folcloric ”Voitegeana” din Banat și Ciprian Pop, Ansamblul folcloric Cindrelul ”Junii Sibiului”, Orchestra Ansamblului Cindrelul ”Junii Sibiului”, Codruța Rodean, Nelu Albu și Ovidiu Homorodean, iar Vladuța Lupău va cânta pe 15 august tuturor Mariilor cunoscuta ei melodie ”Fain îi numele Mărie”. Artiștii vor fi acompaniați de orchestra Casei de Cultură Făgăraș condusă de dirijorul Alexandru Dodos.

În celelalte două zile care vor fi dedicate muzicii ușoare, vor urca pe scena artiști locali, trupe locale iar capetele de afiș vor fi Trupa VAMA, pentru seara de sâmbăta, și IOANA IGNAT și ANDRA pentru seara de duminică.

Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii.

De asemenea, în perioada 15 – 18 august 2019 în parcarea din fața Cetății Făgăraș vor fi prezenți meșteșugarii, scutierii și Calfele și, tot acolo, se va desfășura ”Grădinița medievală”.

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *