Invazie de țânțari în Făgăraș. Acțiunile de dezinsecție, inutile din cauza ploilor

sursa foto: digi 24

Nici bine nu a venit vara și probleme tipice acestui anotimp au început să apară. Ultima dintre ele, invazia țânțarilor. Aceștia par a fi mult mai mulți decât în anii precedenți iar de vină ar fi ploile și temperaturile din ultima vreme. Începând cu 1 iunie, la Făgăraș s-a făcut dezinsecție în aproape tot orașul însă, la fel, din cauza ploilor, substanțele imprăștiate nu fost eficiente iar insectele aproape că nu au avut de suferit. Pentru ca substanţele împotriva ţânţarilor să acţioneze ar fi nevoie de cel puţin cinci zile consecutive fără ploaie. 

„Începând cu 1 iunie s-a început dezinsecția în Făgăraș, pornind din zonele centrale spre periferie. Însă ploile din perioada 7-10 iunie au făcut ca procesul de dezinsecție să fie aproape inutil. Totuși, acțiunea de dezinsecţie şi deratizare va continua până când întreaga suprafață a orașului va fi acoperită și sperăm ca vremea să țină cu noi pentru ca aceste acțiuni să fie eficiente, măcar într-o proporție de 50%”, a declarat Andreea Boboș, consilier Protecția mediului din cadrul Primăriei Făgăraș.

Mai mult, autoritățile recomandă proprietarilor să facă propriile acțiuni de dezinsecție în curțile lor. 

Ţânţarii pot transmite numeroase virusuri periculoase. În România, cele mai frecvente infecţii sunt cele cu virusul West Nile. Anul trecut, între lunile mai şi octombrie, s-au înregistrat 276 de îmbolnăviri. 42 de pacienţi au murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.