A venit și rândul profesioniștilor! Pompierii, în concurs, pe Stadionul Municipal Făgăraș (Video)

Astăzi a venit rândul pompierilor profesioniști să-și etaleze aptitudinile sportive în cadrul concursului „Serviciilor profesioniste pentru situații de urgență” , desfășurat pe Stadionul Municipal. Într-o atmosferă încinsă, atât la propriu cât și la figurat, pompieri aparținând tuturor subunităților de intervenție ale ISU Brașov au avut de parcurs trei trasee în care au fost nevoiți să aplice ceea ce, de regulă, au de făcut în cazul unei intervenții reale.

 „Participă toate subunitățile de intervenție aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov. Bineînțeles că orgoliile sunt mari, lupta acerbă.  Fiecare secundă contează și face diferența,  ca în cazul misiunilor reale în care suntem noi implicați, atunci când intervenim pentru salvarea vieții oamenilor“, ne-a spus cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

La fel ca ieri, concursul se desfășoară pe trei probe. Prima probă,  pista cu obstacole,  presupune escaladarea unui gard de 2 metri,  ridicarea a două role de furtun, trecerea peste pista de echilibru, racordarea la distribuitor și sprint până la sosire. Proba ștafetei de 4×100 metri,  presupune escaladarea unui gard de 2 metri, trecerea peste bârna de echilibru cu furtunuri, racordarea la distribuitor, se va aprinde apoi în spate la autospecială o tavă cu motorină, în amestec cu benzină, unde se va folosi un stingător.  Ultima probă va fi realizarea unui dispozitiv de intervenție la care vor participa 7 concurenți. Se pleacă de la start, se racordează la motopompă, la bazinul de apă, dispozitiv format din  trei furtunuri tip B, distribuitor, două C-uri, după care se va face verificarea, validarea prin umplerea dispozitivului cu apă.

„ La final, concurenții vor fi premiați, cei mai buni vor primi articole sportive, cupe, medalii, diplome. Se va face un clasament general cât și unul pentru fiecare probă în parte.”, ne-a mai spus cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

A venit și rândul profesioniștilor! Pompierii, în concurs, pe Stadionul Municipal Făgăraș

Astăzi a venit rândul pompierilor profesioniști să-și etaleze aptitudinile sportive în cadrul concursului „Serviciilor profesioniste pentru situații de urgență” , desfășurat pe Stadionul Municipal.

Publicată de Fagarasul Tau pe Vineri, 14 iunie 2019

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.