Pompierii voluntari și cei din cadrul serviciilor private, în concurs, pe Stadionul Municipal Făgăraș

Pompierii voluntari și cei din cadrul serviciilor private se întrec astăzi pe stadionul municipal Făgăraș în cadrul „Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență“.

Pompierii sunt pregătiţi de orice intervenție și de câte ori sunt solicitați, aceștia își riscă viața pentru binele semenilor. Pentru a avea o condiție fizică bună, reflexe și dârzenie, aceștia se antrenează foarte mult, iar astăzi au ocazia să demonstreze care sunt cei mai buni.

„Astăzi se desfășoară pe stadionul municipal Făgăraș, etapa județeană a concursurilor  serviciilor voluntare și private, SVSU, SPSU. Avem aliniat la start un număr de 6 loturi de la SVSU și un număr de 7 loturi SPSU. Este o competiție care adună un număr mare de oameni și este destul de strânsă“, ne-a declarat lct. Florin Cosma, împuternicit locțiitor comandant detașament de la Detașamentul 2 de Pompieri Brașov.

[smartslider3 slider=6]

Concursul are mai multe probe: pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4x100m și realizarea dispozitivului la motopompă.

Probele care se desfășoară astăzi sunt: cea în desfășurare acum, pista cu obstacole și presupune escaladarea unui gard de 2 metri,  ridicarea a două role de furtun, trecerea peste pista de echilibru, racordarea la distribuitor și sprint până la sosire. Urmează ștafeta de 4×100 metri, care presupune escaladarea uni gard de 2 metri, trecerea peste bârna de echilibru cu furtunuri, racordarea la distribuitor, se va aprinde apoi în spate la autospecială o tavă cu motorină, în amestec cu benzină, unde se va folosi un stingător.  Ultima probă va fi realizarea unui dispozitiv de intervenție la care vor participa 7 concurenți. Se pleacă de la start, se racordează la motopompă, la bazinul de apă, dispozitiv format din  trei furtunuri tip B, distribuitor, două C-uri, după care se va face verificarea, validarea prin umplerea dispozitivului cu apă“, ne-a spus lct. Florin Cosma, împuternicit locțiitor comandant detașament de la Detașamentul 2 de Pompieri Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.