Absolvenţii au două luni la dispoziţie să se înregistreze ca şomeri, dacă nu-şi găsesc un loc de muncă

arhiva

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov reamintesc absolvenţilor că au la dispoziţie doar 60 de zile de la absolvire pentru a se înscrie în evidenţele AJOFM, ca să beneficieze de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă. „Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă şi obligatorie în vederea obţinerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”, au precizat reprezentanţii AJOFM Braşov.
Absolvenţii de liceu trebuie să ştie că termenul de 60 de zile se calculează din data de 31 mai, potrivit legii. Elevii care nu au situaţia şcolară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidenţele agenţiei în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigenţă, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.
Dosarul de înscriere trebuie să conţină, în original şi copie, actul de identitate, actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii şi adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

[smartslider3 slider=7]

Înregistrarea absolvenţilor ca persoane în căutarea unui loc de muncă se realizează la sediul AJOFM Braşov din str. Lungă nr. 1A, camera 14, şi la toate punctele de lucru din localităţile Făgăraş, Codlea, Rupea, Râşnov, Zărneşti şi Săcele, în a căror rază teritoriala îşi au domiciliu. Programul de lucru pentru înregistrarea dosarelor este de luni până joi, între orele  08:00 – 16:00, vineri, între 08:00-14:00, la sediul AJOFM din Braşov, iar la punctele de lucru din teritoriu conform orarului stabilit. Persoanele interesate pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM din Braşov sau la tel.0268/416.879, int.102,113,114.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.