În sfârșit drumul spre Luța și Ludișor va fi asfaltat

Vești bune pentru locuitorii satelor Luța și Ludișor. Modernizarea așteptată de ani de zile a drumului spre aceste localități a intrat în linie dreaptă. Consiliul Județean a publicat pe SICAP anunțul pentru proiectare și execuție a DJ109- Beclean- Luța – Ludișor- Voivodeni și sunt șanse mari ca lucrările să înceapă anul acesta. 

De ani de zile, locuitorii satelor Luța și Ludișor așteaptă ca drumul până acasă să fie modernizat. Numai că ani de zile au avut parte numai de promisiuni. În urmă cu un an și jumătate au început cu adevărat demersurile pentru realizarea acestui proiect. S-a realizat de atunci documentația tehnică, cu toate avizele necesare iar în şedinţa de plen a Consiliului Judeţean Braşov din 20 februarie au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestei investiţii.

Obiectul procedurii de achizitie este atribuirea contractului de proiectare si executie lucrări pentru obiectivul „PT + execuţie Modernizare și reabilitare drum județean DJ 109 Beclean – Luța – Ludișor km 0+000– 8+000”.

Lucrarea cuprinde proiectarea, executia si asistenta tehnica a proiectantului pentru modernizarea si reabilitarea drumului judetean, drum în lungime de 9,084 km care leagă localităţile Beclean –Luţa – Ludişor – Voivodeni, reabilitarea unui pod si construirea a două poduri noi. Contractul cuprinde si proiectare si executie deviere/protejare retele utilitati.

În sfârșit modernizarea acestui drum este postată în SICAP, pentru a primi ofertele constructorilor și să intrăm în linie dreaptă cu construcția acestui drum, care e foarte necesar și de foarte mulți ani s-a promis că se asfaltează. Acum, în sfârșit a venit rândul lui, așa cum am promis cetățenilor din Luța, o să ne ținem de cuvânt împreună cu președintele Consiliului Județean și consilierii județeni și o să facem această lucrare de asfaltare a drumului până la Luța și mai departe pe UAT Voila, până la Voivodeni“, ne-a declarat Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, pe toată lungimea, starea DJ 109 este necorespunzătoare clasei tehnice din care face parte, prezentând degradări, gropi şi făgaşe în care stagnează apa.

În zonele extravilane, drumul este pietruit, iar în intravilanul localităţilor Luţa, Ludişor şi Voivodeni artera este asfaltată.

Valoarea totala estimată este de 21.445.804 de lei. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 iulie 2019, ora 15.00. În ceea ce privește demararea lucrărilor de modernizare, totul depinde de cât de mult se întinde procedura privind desemnarea constructorului.

Totul ține de procedura legală a statului român și eu așa sper ca lucrările să înceapă de anul acesta. Însă cu tot pesimismul dacă gândim în felul acesta, cel târziu anul viitor, în primăvară ar trebui să înceapă. Dar ați văzut termenele de depunere a ofertelor și în mod normal ar trebui să înceapă în vara sau toamna acestui an“, ne-a mai spus Claudiu Motrescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.