Au fost plantați 300 de puieți de tei în tot orașul. 25 au fost deja rupți!

sursa: foto facebook, Dan Deboer

În urmă cu câteva zile, cei de la ADP au demarat o acțiune de plantare de puieți de tei pe raza întregului oraș. 300 de puieți au fost plantați de-a lungul mai multor străzi importante din oraș. Însă acest lucru nu a fost pe placul tuturor cetățenilor și până la a se produce acte de vandalism nu a fost decât un pas. În această dimineață, pe pagina de facebook CU OCHII PE PRIMĂRIA FĂGĂRAȘ a apărut o poză cu unul dintre puieții plantați în fața BIG-ului, căzuți la pământ.

„Este deja al 25-lea puiet pe care-l găsim rupt. E ceva de speriat ceea ce se întâmplă în orașul nostru. Faci un lucru bun și a doua zi îl găsești la pământ. Oamenii nu mai știu să aprecieze nimic din ceea ce e bun”., a declarat Dan Tătar, de la ADP Făgăraș.

[smartslider3 slider=11]

Cei de la ADP spun că nu doar puieții au avut de suferit, ci și orice face parte din mobilierul stradal al orașului. În două luni au fost înlocuiți peste 470 de lați de la bănci și coșurile de gunoi.

„Se rup lați în prostie! Am montat bănci în parc, după 3 zile le-am găsit rupte și chiar într-o zonă centrală.”, a mai declarat Dan Tătar, de la ADP Făgăraș.

Poliția locală spune că e depașită de situație și cu cele două patrule pe care le are la dispoziție, nu poate face mare lucru.

„Poliția locală patrulează permanent, 24 din 24. Avem două partrule, una la siguranța publică și cealaltă la siguranța rutieră. Ambele acoperă tot orașul însă nu poți fi în două locuri în același timp. Și de obicei atunci se întâmplă!„, a declarat Lucian Petri, directorul executiv al Poliției Locale Făgăraș.

Există și o a treia patrulă, care de asemenea, patrulează permanent iar rolul ei e să identifice și să sancționeze cetățenii care aruncă deșeuri în alte zone decât cele prevăzute de lege.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *