Peste 1000 de participanți la Bikeathon 2019. Ambasadorul SUA, prezent la eveniment!

Mult așteptatul eveniment sportiv al verii și-a dat startul. Peste o mie de participanți au transformat spațiul din fața Cetății într-un adevărat asediu al bicicliștilor. Pe o vreme însorită, ideală pentru pedalat, ediția a VI-a a Bikeathon se anunță a fi un real succes.

Numărul celor care au ales să participe anul acesta pare că s-a triplat față de ediția de anul trecut.

„Am văzut că au fost foarte mulți, cred că s-a triplat numărul celor de anul trecut, este practic al doilea an când avem cursă lungă, de 71 km pentru bicicliștii profesioniști. E soare, e fain, a început să se usuce noroiul de pe dealuri, dar lumea se distrează aici“, a spus Oana Mitea, directorul Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Să pedalezi, mai ales în cadrul unui concurs, nu e tocmai ușor. Chiar și în cadrul curselor mai lejere, cum e cea de 22 km, pot apărea suprize.

„Foarte frumos, foarte mulți tineri, multă energie. Atenție la lanț, să vă meargă lanțul bine. Mie mi-a sărit lanțul și s-a blocat. Am pierdut două minute, am ajuns puțin în întârziere. În rest, este totul bine la Bikeathon“, ne-a spus Darius, unul dintre participanții la cursa de 22 de km.

Nici copiii nu s-au lăsat mai prejos. Și-au pregătit bicicletele și au fost bucuroși să pedaleze pentru o cauză nobilă.

Foarte fain, mi-a plăcut. Sunt pentru a treia oară la Bikeathon și anul viitor vreau să particip la cursa de 22 km.“, ne-a spus entuziasmată Beatrice, o fetiță de 12 ani.

Pe spațiul din jurul Cetății e atmosferă de sărbătoare. Pe lângă cursele propriu-zise, organizatorii au amenajat mai multe zone pentru tot felul de activități interactive. Astfel că, cei prezenți se pot bucura de experiența medievală de tir cu arcul, pot învăța arta fotografiei în cadrul proiectului „Înger pentru o zi.” sau pot lua parte la ședințe de relaxare prin practici Yoga, masaj sau terapie Bowen. Mai mult, există chiar și o zonă de relaxare cu hamace și puff.

Primarul Gheorghe Sucaciu s-a arătat plăcut surprins de mărimea evenimentului.

„Este un eveniment foarte important, foarte bine organizat. Este un eveniment important pentru făgărășeni. Am înțeles că au participat și sunt înscriși pentru a participa la acest concurs peste o mie de persoane. Acest eveniment aduce plus valoare Făgărașului și crește de la an la an și din acest motiv, contribuția Primăriei Făgăraș și a Consiliului Local de a sprijini cu o parte din finanțare acest eveniment se confirmă și ne convinge de la an la an ca noi să facem acest lucru.“ , ne-a spus, Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

La Bikeathon 2019 și-a făcut apariția și un oaspete surpriză. Ambasadorul SUA la București, Excelenţa Sa Hans Klemm, a dat startul cursei de 4 kilometri pentru utilizatorii de scaune rulante/handbike și al cursei de 10 km.

„Nu este prima mea vizită în Făgăraș, dar sunt foarte bucuros să fiu astăzi aici, frumoasă, vreme, frumos eveniment, întreaga comunitate pare să fie aici. Ceea ce văd astăzi aici, este exemplul perfect al colaborării între oameni, Sunt foarte bucuros că sunt astăzi aici.“, a declarat Excelența Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA.

Bikeathon 2019 continuă până seara târziu. Urmează să se dea startul la cursele juniorilor iar spre seară, după premierea câștigătorilor și a voluntarilor, pe zidul  Cetății  vor fi proiectate scurt metraje din cadrul Next Film Festival. Evenimentul se va încheia cu un concert în aer liber.

(Aurel CSATO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *