Lansare de carte: „Varietăți matematice“

Fundația Culturală „Negru Vodă“ a găzduit astăzi evenimentul dedicat lansării cărții ,,Varietăți matematice“, semnată de profesorul făgărășean Aurel Aldea. Cartea este destinată elevilor claselor V – XII și pe lângă articolele și notele matematice ce au fost publicate în ultimii 5 ani, în revista de matematică a prof. din Făgăraș, Victoria și Rupea,, Aristoteliana“, mai cuprinde un număr de 164 de probleme originale, multe fiind selectate la Olimpiada de matematică, Olimpiada satelor, Concursul Național ,,Haimovoci“ și la concursul ,,Traian Duță“. Cartea mai cuprinde elemente de matematică distractivă, glume și amuzamente matematice.

Am alcătuit un medalion dedicat matematicianului de renume mondial Grigore C. Moisil. După prezentare și luări de cuvânt, am organizat un scurt program artistic susținut de trei componenți ai Fanfarei de la Șinca, având în componență pe Laurențiu Flucuș( elev cls. X-a la CN,,Radu Negru“) Bârzan Emma, cls. IX-a la CN,,Doamna Stanca“(recital flaut) și soliștii vocali: Giorgia Maga, cls. XI-a la CN,, Doamna Stanca“ și studentul Ștefan Ramba. Studenta la Fac. de Litere Brașov a prezentat poezii din creația proprie. Coperta a fost realizată de asistentul universitar Paul Langa, tehnoredactarea Gabriel Aldea, pregătirea materialului și tipărirea ,,Coppy Center“ Berivoi (Florin Mândraș). Mulțumesc D-lui primar Gheorghe Sucaciu și Consiliului Local, care au asigurat finanțarea tipăririi cărții, aceasta fiind destinată premierii elevilor premianți de la toate școlile Municipiului Făgăraș( cărțile au fost deja distribuite la toate școlile municipiului). Țin să mulțumesc tuturor celor prezenți la acest eveniment“, ne-a declarat prof. de matematică Aurel Aldea, autorul cărții.

Atmosfera a fost foarte plăcută, prin participarea la discuții a prof. de matematică Ileana Ioniță, Simona Șerb. De asemenea au participat elevi și foști elevi de-ai profesorului Aurel Aldea, din diverse promoții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *