Cu mic, cu mare, la alergare – Concursul „Campion pentru sănătate“

Deși a fost amânat până azi, Concursul „Campion pentru sănătate“ tot a reușit să strângă la start în jur de 200 copii de toate vârstele. Pe o vreme însorită, copii, părinți, bunici și toți ceilalți susținători s-au strâns pe spațiul din fața Casei de Cultură și au început încălzirea pentru marele start.

„.Am avut 250 de copii înscriși până vineri, dar ținând cont că am anulat ziua de ieri a fost destul de greu să organizezi pe ploaie, pe ud și sincer nu știu câți o să participe astăzi. Sper să fie peste 200“, a declarat profesorul Aurelian Curticăpean.

Concursul dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani este deja la a șasea ediție și a fost organizat cu sprijinul Primăriei Făgăraș, al Casei Municipale de Cultură și al echipei de voluntari.

„Participă copiii cu vârste între 6 și 18, 19 ani, cuprinși în clasa 0, respectiv până în clasa a 12-a, fiecare vârstă având o anumită categorie de concurs, pe distanțe specifice scurte. Deci sunt distanțe scurte de concurs, 200 m. Și cei mari de liceu și clasele de gimanziu aleargă 800 m fetele, 1000 m băieții. Sunt probe care se fac la școală la educație fizică, sunt probe de control, sunt probe standard care solicită copiii într-o oarecare măsură, dar principalul lucru e să vină aici să participe pentru că rezultatul nu e așa de important precum e participarea în sine. Toți suntem voluntari, sunt aici profesorii din microcerc, învățători, copii, elevi, care au venit să ne ajute, să ne dea o mână de ajutor pentru că avem nevoie și împreună să facem o echipă și un eveniment de Ziua Internațională a Copilului“, a mai declarat organizatorul concursului, prof.Aurelian Curticăpean.

Fiecare copil va primi câte o diplomă de participare iar cei mai buni dintre ei vor primi premii speciale.

 

 

S-a dat startul la concursul de alergare "Campion pentru sănătate!"

Publicată de Fagarasul Tau pe Duminică, 2 iunie 2019

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.