1 Iunie, sărbătoarea copiilor. Programul zilei, la Făgăraș

Ziua copilului se sărbătorește în mai toate țările lumii, astfel devenind Ziua Internațională a Copilului. În România această zi se sărbătorește pe 1 iunie, zi liberă prin lege.

Copilul, cea mai frumoasă realizare a unui cuplu, are nevoie de o zi în care să se simtă bine alături de ceilalți copii. Această zi este marcată de numeroase activități, concerte, piese de teatru, dedicate celor mici, dar și foarte gustate de cei mare care se bucură alături de aceștia.

Prima dată această zi a fost menționată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La această întâlnire 54 de reprezentanți din țări diferite au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite(UNICEF), în anul 1954, a emis o recomandare  în care fiecare stat era rugat să instaureze o zi numită „Universal Children’s Day” – Ziua Copilului.

[smartslider3 slider=7]

Programul zilei, la Făgăraș:  

Ora 15.00 – 20.00 – Ateliere de dezvoltare artistică și creativă pentru copii (pictură, colorat, desen) – Pictură pe față – Baloane modelate – Vânătoare de comori – Mascota Mickey Mouse va fi prezentă pentru fotografii Locația: Foaierul Casei de Cultură Făgăraș. Acces gratuit.

Ora 17.00 – Teatrul Arlechino din Brașov – Piesa de teatru pentru copii ”Pisicile nearistocrate”. Acces gratuit. Locația: Sala mare a Casei de Cultură Făgăraș

Ora 20.00 – Filmul 3 D ”Spider – Man. Into the Spider – Verse” Locația: Sala Mare a Casei de Cultură Făgăraș. Acces gratuit

Concursul de alergare ”Campion pentru sănătate”, care trebuia să aibă loc astăzi de la ora 09.00, se va desfășura mâine, 02 iunie 2019, ora 09.00 în fața Casei de Cultură Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.