De 1 iunie, copiii sunt așteptați la Herghelia de la Sâmbăta de Jos

1 iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria și copiii. Pentru a le aduce o bucurie aparte, cei de la Herghelia de lipițani de la Sâmbăta de Jos organizează mâine, 1 iunie, Ziua Porților Deschise. Accesul tutoror, dar în special al copiiilor, este gratuit și pot vizita întreaga herghelie. Evenimentul a ajuns deja la a 7-a ediție. Ca de obicei, și anul acesta, reprezentanții Hergheliei au pregătit câteva momente speciale celor care aleg să le calce pragul.

„La ora 11 avem un spectacol ecvestru care durează aproximativ 45 minute unde puteţi vedea un program de dresaj la trăsură, un program dresaj clasic al echipei de călăreţi a hergheliei cu 4 cai și călăreți,  atelaj cu 2 cai, progresie dresaj spaniol cu un echipaj de un cal și un călăreț şi prezentarea a 4 armăsari de reproducţie”, a declarat directorul Hergheliei,  Cosmin Drăgan.

Accesul turiștilor este permis până la ora 18.00.

Herghelia de la Sâmbăta de Jos a luat naștere în anul 1874 și este considerată la ora actuală  una din cele mai importante herghelii de cai Lipițani din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.