Hai la cros că-i sănătos! Crosul Memorial „Ion Gavrilă Ogoranu”

Ediția a 9-a a Crosului Memorial „Ion Gavrilă-Ogoranu” are loc sâmbătă, 8 iunie 2019, în comuna Recea. Și anul acesta, organizatorii au pregătit trei curse cu niveluri diferite de dificultate. Primele două, de 1 și 2 km vor avea startul din fața Căminului Cultural din Recea și iar cea de-a treia cursă și cea mai dificilă,  de 6 km va porni dinspre Mănăstirea Berivoi.  Crosul Memorial „Ion Gavrilă-Ogoranu”  este un concurs de atletism pentru toate vârstele, organizat de Asociația Sportivă Școlară – Școala Gimnazială Recea, în memoria cunoscutului luptător anticomunist din Țara Făgărașului. Inițiativa unui astfel de eveniment îi aparține profesorului. Nelu Avram care a primit susținerea autorităților din comuna Recea.

Ediția de anul trecut a strâns în jur de 400 de participanți, începând de la copiii de grădiniță și până la cei mai în vârstă.

 Ion Gavrilă Ogoranu este poate cel mai cunoscut luptător din Rezistența armată anticomunistă din Munții Făgărașului.  S-a născut la 1 ianuarie 1923 în satul Gura Văii din Țara Făgărașului, într-o familie de țărani vrednici. A fost unicul băiat între 2 surori, Ileana și Eugenia. În sat li se spunea “ai Ogoranului”.

Mamă țară, iartă-ne că am cutezat să luptăm și să murim pentru tine!”
Puțini, foarte puțini ne vor înțelege, ne vor iubi și vor relua lupta noastră pierdută, ca să meargă spre biruință. Pentru frații aceștia puțini am scris aceste rânduri. (Ion Gavrilă Ogoranu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.