Investiții finalizate la Sâmbăta de Sus

Două dintre proiectele importante de investiții ale Primăriei Sâmbăta de Sus au fost deja finalizate. Pentru prima oară în istorie, Complexul turistic Sâmbăta de Sus are rețea de iluminat public stradal. Zilele trecute au fost montați și ultimii stâlpi ai rețelei electrice care a costat bugetul local 150 mii de lei. Investiția a constat în montarea a 25 de stâlpi pe drumul spre Mănăstirea Brâncoveanu, de la ieșirea din livadă până la intrarea în Complex, pe o distanță de aproximativ 1,5 km.

Stâlpii sunt dotați cu 27 de lămpi economice cu led de 100 de wați. Mai mult, Primăria vrea să continue serie investiților în Stațiunea Climaterică Sâmbăta și are în plan amenajarea unei zone de promenadă de-a lungul drumului, cu bănci, coșuri de gunoi și chiar și construirea unei piste de biciclete.

„În viitor ne dorim ca acolo să construim o pistă de biciclete, băncuțe, coșuri de gunoi și cât mai facilități și modalități de petrecere a timpului liber de către turiști“, a declarat Vasile Andreaș, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Un al doilea proiect finalizat de către autoritățile din Sâmbăta de Sus este clădirea Centrului Multifuncțional. La mansarda  clădirii, pe partea dreaptă,  a fost amenajată o sală de ședințe  a cărui scop este de a găzdui ședințele Consiliului Local, dar și alte activități de informare a comunității locale.

 

„Sala aflată în centrul satului va facilita accesul tuturor cetățenilor la activitățile de informare sau de altă natură care se vor desfășura aici“, a mai spus Vasile Andreaș, primarul comunei Sâmbăta de Sus.

Suprafața totală a sălii este de aproximativ 190 mp iar amenajarea ei a costat bugetul local peste 116 mii de lei.  Investiția a presupus compartimentarea si amenajarea spatiului, tavan, corpuri de iluminat , geamuri , uși, parchet și calorifere. Au fost amenajate și două toalete și o minibucătărie. Accesul se face pe o scară exterioară atașată clădirii. În clădirea Centrului Multifuncțional din Sâmbăta de Sus își mai au sediile Poliția, Dispensarul, o farmacie umană și o fitofarmacie.

Tot la  mansardă mai sunt amenajate 2 apartamente și o sală de ședinte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.