Gheorghe Sucaciu: „acuzația că eu mă opun dezvoltării acestei fabrici, nu este fondată“

În declarația privind repornirea Fabricii de Pulberi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a specificat faptul că: „domnul primar nu e atât de receptiv în dezvoltarea  zonei și aș fi vrut o întâlnire cu dânsul ca să discutăm exact zonele pe care trebuie să le dezvoltăm, pentru că acolo se produce pulbere, materiale destul de deranjante în cazul unei explozii și trebuie să avem mare grijă, trebuie izolată cu toată grijă pentru protecția acelei zone“.

În replică la acuzațiile ministrului aflat la Făgăraș, primarul spune că nu a fost invitat și nici măcar nu a știut de vizita aceasta. În plus, a ținut să precizeze că toate demersurile pentru repornire fabricii țin de Ministerul Economiei și de instituțiile subordonate acestuia.

Am urmărit declarația în care ministrul Economiei mă acuză că nu am fost prezent la Fabrica de Pulberi. Pai, cum să fiu prezent, dacă nu am fost invitat. Am aflat și eu de această vizită din presa locală astăzi, după ora 10.00. Nu aveam cum să fiu prezent, dacă nu am știut. Iar acuzația  că eu mă opun  dezvoltării acelei fabrici nu este fondată, pentru că de foarte mulți ani se vorbește de deschiderea acelei fabrici, dar este mai accentuată în fiecare campanie electorală. Primarul cum se opune când toate prerogativele sunt ale Guvernului, ale Ministerului, ale instituțiilor subordonate. La Făgăraș doar se plătesc taxe locale, așa cum plătește orice firmă, orice persoană fizică. Au o datorie de peste 2,5 milioane lei la Primăria Făgăraș iar noi ne facem datoria de a recupera această sumă. Dacă pentru Ministerul Economiei este o sumă mare 2,5 milioane, atunci nu știu cum pot să facă investițiile de milioane de euro, ca să poată să deschidă acea fabrică. Am avut o discuție săptămâna trecută cu directorul Fabricii de Pulberi și mi-a solicitat mie verbal și a solicitat și Primăriei în scris un schimb de terenuri, dar din punctul meu de vedere un schimb de terenuri cu cineva care are datorie este un schimb ilegal, ceea ce executivul nu poate să propună Consiliului Local, până când lucrurile nu sunt legale. Eu nu mă opun, Guvernul are toate pârghiile, toate sumele, Ministerul Economiei să se preocupe ca acea investiție să fie făcută și să fie pusă în legalitate, adică să-și scoată autorizația de mediu și să producă legal. Primarul Făgărașului nu are niciun amestec în acest lucru. Acuzația este nefondată“, a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.