De 10 ani, Colegiul Național „Radu Negru“ este gazda Simpozionului Național de Fizică

Colegiul Național „Radu Negru“ a fost gazda astăzi a Simpozionului Național „Fizică- trecut și viitor“, eveniment care anul acesta a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Astfel, proiectele ştiinţifice, în domeniul fizicii au fost în centrul atenţiei. Sute de participanți, elevi și profesori, și-au prezentat lucrările în cadrul celor două sesiuni ale simpozionului. 

Simpozionul  național „Fizica- trecut și viitor“ adună de la an la an tot mai mulți participanți la Făgăraș. Astăzi, la Colegiul Național „Radu Negru“ a avut loc cea de-a X-a ediție și se desfășoară pe două secțiuni: profesori și elevi.

Avem în desfășurare cea de-a zecea ediție a Simpozionului național de fizică. Este o ediție cu o participare numeroasă, avem 74 de profesori și 47 de elevi, 29 de lucrări în plen la profesori și 43 de lucrări în plen, la elevi. Avem 14 județe participante, la care se adaugă Bucureștiul și Brașovul. Ne bucurăm că putem mențiune această istorie a simpozionului, mai ales că anul acesta avem și o istorie a noastră, a colegiului, 150 de ani de la înființare“, ne-a declarat prof. Maria Racu, directoarea Colegiului Național „Radu Negru“.

Suntem la a zecea ediție. Am încercat ca în cei 10 ani de zile, prestigiul Colegiului Național „Radu Negru“ să poată fi pus în evidență și prin activitatea pe care o poate desfășura catedra de Științe și mă refer la Fizică, Matematică, Chimie, Biologie. Suntem înconjurați de omeni care întotdeauna ne-au sprijinit. Eforturile care le-au depus colegii pentru a realiza și 8 ediții și pentru elevi iar rezultatele au fost nu numai la nivelul județului nostru, ci și la nivel național“, ne-a spus  Ioan Bogdan, profesor la Colegiul Național „Radu Negru“.

Pe holul instituției de învățământ a fost organizată și o expoziție aniversară, care cuprinde imagini de la toate cele nouă ediții desfășurate la colegiul făgărășean.

[smartslider3 slider=1]

„Ne aflăm astăzi la cea de-a zecea ediție a Simpozionului Național  Fizica- trecut și viitor. Cu această ocazie ne-am gândit să realizăm și o expoziție, care prezintă imagini din cele nouă ediții pe care le-am avut până acum. Participanții noștri s-au regăsit în aceste poze, de-a lungul anilor, pentru că avem foarte mulți care ne-au onorat cu prezența în fiecare an și le mulțumim pentru aceasta“, ne-a spus Manuela Drenea, prof. la Colegiul Național „Radu Negru“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.