Prognoza meteo. Până pe 26 mai va ploua aproape zilnic

Chiar dacă se încălzeşte în următoarele două săptămâni, se menține și instabilitatea atmosferică. Până pe 26 mai va ploua aproape zilnic în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate la începutul săptămânii.

Joi, vremea va fi în continuare în general instabilă. Conform ANM, vor fi înnorări temporar accentuate şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi izolat va cădea grindină. Vântul va avea intensificări temporare la munte, în special pe creste, dar de scurtă durată şi în timpul ploilor.Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime în general între 9 şi 13 grade.

În Transilvania, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii până în data de 19 mai, iar media acestora va fi de 20 – 22 de grade. În intervalul 19 – 21 mai, temperaturile maxime vor marca o uşoară creştere, până la medii în jurul a 23 de grade. După data de 21 mai, variaţiile termice vor fi nesemnificative şi, în medie, valorile diurne se vor situa în jur de 22 de grade. Variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative pe tot parcursul intervalului, media acestora va fi de 8 – 10 grade, iar valorile mai ridicate se vor înregistra în jurul datei de 21 mai. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantităţile de apă vor fi mai importante în intervalul 15 – 18 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.